21. i 22.04.2018.

Suradnja između ZMAG-a i Attacka (Autonomnog kulturnog centra) urodila je plodom u obliku jedne zanimljive radionice kojom ćemo ozeleniti dvorište Medike u Pierottijevoj 11 u Zagrebu.

Biotektura je spoj arhitekture i živih elemenata. Živi krovovi, vertikalni vrtovi, zelene fasade, sve su to arhitektonski elementi kojima možemo ozeleniti prostor, a korisnicima omogućiti kontakt s prirodnim ekosustavima pa čak i uzgojiti dio hrane.

Specifičnost ove radionice je što ćemo raditi s recikliranim METALNIM elementima koje ćemo  pronaći na otpadu. Ideja je ponovno iskoristiti hrđave limove, cijevi i druge profile, hrđavo armaturno željezo i iskoristiti ih za izradu podnih i zidnih instalacija u koje ćemo posaditi biljke. Spajamo teški "industrial" dizajn sa zelenim dizajnom.

Polaznici radionice će uz mentorstvo voditelja radionice sami izdizajnirati i izraditi instalacije koje ćemo zajednički instalirati u dvorištu Medike. Osim što će imati priliku izraziti svoju kreativnost, polaznici radionice imat će prilike naučiti osnove rukovanja alatima za obradu metala. Naučit ćete rukovati aparatom za zavarivanje, fleksericom, plazma rezačem metala itd. A nakon toga slijedi sadnja i rukovanje biljkama!

 

Ulaz je slobodan, a broj polaznika/ca ograničen.

RADIONICA ĆE SE ODVITI U 3 ETAPE:

1. Izrada idejnih rješenja (21. i 22.04.2018)

2. Sakupljanje metalnih elemenata i izrada instalacija

    (termin u dogovoru s polaznicima)

3. Montaža i sadnja biljaka (termin u dogovoru s polaznicima)

Voditelj radionice je ZMAG-ov permakulturni dizajner Bruno Motik koji je permakulturnu diplomu stekao pod mentorstvom Tonyja Andersena 2010. godine obranivši svoj rad realizacije Recikliranog imanja prema prethodno izrađenom permakulturnom dizajnu. Osim što već godinama vodi tečajeve i radionice, Bruno permakulturu prakticira svakodnevno na svojem imanju u Vukomeriću u blizini Recikliranog imanja gdje je sagradio pasivnu solarnu kuću od slame.

ZMAG
Zelena mreža aktivističkih grupa
Edukacija i savjetovanje
Financijski podržavaju

Vukomerić 23/3
10418 Dubranec

OIB: 27906908289
IBAN: HR5324020061100095765

(radnim danom od 9 - 13h)

Mateja Medić

01/6267-223, 095/573-4658

ured@zmag.hr

 

info@zmag.hr

ZMAG je Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja  permakulture u okviru Razvojne suradnje s Nacionalnom zakladom.

Pratite nas
facebook-circular-logo-01.png