27.05.2017. početak u 10:00

cijena: 220,00 kn

Biljna ulja i macerati

Koje ulje koristiti kod određenog stanja kože? Što kad je koža masna ili sklona aknama? Kako koristiti ulja u njezi kose? Ulje kao zaštita od sunca? Što su macerati? odgovore na pitanja dobit ćete na radionici gdje ćemo i izraditi macerat, ulje za sunčanje i ulje nakon sunčanja!

Koža je naš najveći organ koji je u stalnoj promjeni, baš kao i mi sami. Kad na kožu gledamo kao na ovojnicu našeg tijela koja je u stalnom doticaju sa okolinom u kojoj bivamo, tada je i vrijeme da se zapitamo na koji ju način tretiramo? U moru reklama "najboljih" krema, losiona i sličnih preparata za njegu kože, zaboravljamo kako nam samo jedna mala bočica finog biljnog ulja može biti dostatna za sve potrebe naše kože! Koje ulje koristiti kod određenog stanja kože? Što kad je koža masna ili sklona aknama? Kako koristiti ulja u njezi kose? Ulje kao zaštita od sunca? To su samo neka od pitanja koja ljudi često postavljaju - a na radionici ćemo odgovoriti na njih i naučiti što sve možemo sa biljnim uljima i zašto su nezamjenjiva u našim svakodnevnim ritualima. Da ne bi mislili da ćemo samo pričati ;) za praktični dio pala je odluka za izradu macerata (gdje ćemo iskoristiti Reciklirano imanje - Vukomerić za šetnju i pronaći biljke za maceriranje), ulje za sunčanje i ulje nakon sunčanja! Sve šta napravimo nosit ćete doma :) p.s. obucite se za šetnju i ponesite šešire!

Ivana turković, zaljubljenica u prirodu i uradi sam tehnike, svoje mjesto u ZMAG-u nalazi upravo u tim djelatnostima - vrtlarenju i prirodnoj kozmetici. Uz vođenje prirodne kozmetike održava radionice i predavanja o zelenim kašastim sokovima. Nakon višegodišnjeg zanimanja i proučavanja o dobrobiti bilja za čovječji organizam upisuje školu aromaterapije početkom 2017.

ZMAG
Zelena mreža aktivističkih grupa
Edukacija i savjetovanje
Financijski podržavaju

Vukomerić 23/3
10418 Dubranec

OIB: 27906908289
IBAN: HR5324020061100095765

(radnim danom od 9 - 13h)

Mateja Medić

01/6267-223, 095/573-4658

ured@zmag.hr

 

info@zmag.hr

ZMAG je Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja  permakulture u okviru Razvojne suradnje s Nacionalnom zakladom.

Pratite nas
facebook-circular-logo-01.png