RSS Feed

Vijesti

Seminar zelene gradnje i održivog razvoja u Splitu

Nakon prošlogodišnje suradnje, i ove godine smo sudjelovali na seminaru zelene gradnje i održivog razvoja u Splitu, trećem po redu u organizacijiStudentske udruge za promicanje zelene gradnje i održivog razvoja - Virides Split. Seminar je organiziran na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu, a predstavili smo naše Reciklirano imanje s glavnim fokusom na održivu gradnju koju primjenjujemo u ZMAG-u.

Proveden projekt "Hoću to!"

U sklopu projekta "Hoću to!" uz pomoć Zagrebačke županije, uspješno je proveden eduaktivni program s naglaskom na reciklažu i to u školama PŠ Dubranec, PŠ Lukavec i OŠ Eugena Kumičića. Projekt je započeo organiziranim posjetom Recikliranom imanju, gdje su se učenici upoznali s pojmom permakulture, primjerima reciklaže na imanju, ekološkim vrtom te bankom sjmemena. Izradili smo hranilice za ptice, obavili berbu u vrtu, očistili sjeme, a na kraju imali ručak od organskih namirnica. Druga radionica je bila radionica kućnog kompostiranja koja uči kako zbrinuti vlastiti biootpad, a svaki razred sudionika je dobio vlastitu kantu na korištenje. Na trećem susretu je bila eduakcija o očuvanju bioraz

ZMAG
Zelena mreža aktivističkih grupa
Edukacija i savjetovanje
Financijski podržavaju

Vukomerić 23/3
10418 Dubranec

OIB: 27906908289
IBAN: HR5324020061100095765

(radnim danom od 9 - 13h)

Mateja Medić

01/6267-223, 095/573-4658

ured@zmag.hr

 

info@zmag.hr

ZMAG je Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja  permakulture u okviru Razvojne suradnje s Nacionalnom zakladom.

Pratite nas
facebook-circular-logo-01.png