RSS Feed

Vijesti

Hrana za dobro u Booksi

Dragi ljudi, Zadruga za dobru ekonomiju i udruga ZMAG zajedno s klubom Booksa Vas pozivaju da se u četvrtak 22.12. u uobičajenom terminu 16-18h oprostimo od Dobre špajze u Booksi za ovu godinu uz druženje i malu zakusku koju smo pripremili. Hranu za dobro nam pripremaju naši provjereni prijatelji iz Soyarnice, a u slatkom dijelu guštat ćete u zdravim tortama Mihaele Devescovi. Ponudit ćemo i degustaciju prirodnih sokova od jabuka naše drage Alme i Šejle s OPG Mihaljević iz Dalja te čajeve ubrane na Braču od one koja inače pazi na našu kožu i tijelo Vesne Rožić Šibić iz OPG-a ZogeTerra. U dijelu gdje pričamo predstavit ćemo Vam OPG Biomara Iličić i svima znanog Željka, upoznat ćemo Vas s

Školski vrtovi – poticaj uz puno prepreka?

Želite oformiti školski vrt, ali ne znate kako? Sve odgovore možete dobiti na javnoj raspravi Programa E-misija. Za organizacije civilnoga društva i odgojno-obrazovne ustanove s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije Poziv na javnu raspravu pod nazivom “Školski vrtovi – poticaj uz puno prepreka?” koja će se održati u srijedu, 14. prosinca 2016. godine, u prostoru Galerije Pikto, Branimir centar – Ulica kneza Branimira 29, Zagreb od 13.30 do 15.00 sati. Na javnoj raspravi gostuju praktičari koji svakodnevno djeluju uz školske vrtove ili surađuju sa školama. Iako je razvoj školskih vrtova u usponu i potencijal za razvoj je velik, škole nailaze na različite zakonske i praktične prepreke.

Urbano vrtlarenje – dobra ekonomija u praksi?

Možemo li kroz urbane vrtove napraviti širu društvenu promjenu? Odgovor pronađite na javnoj raspravi Programa E-misija Za organizacije civilnoga društva i s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije Poziv na javnu raspravu pod nazivom Pogled izbliza: “Urbano vrtlarenje – dobra ekonomija u praksi?” koja će se održati u petak, 16. prosinca 2016. godine, u prostoru Galerije Pikto, Branimir centar – Ulica kneza Branimira 29, Zagreb od 13.30 do 15.00 sati. Na javnoj raspravi gostuju praktičari u urbanom vrtlarenju, aktivizmu i procesima promjene društva prema održivom, koji će prikazati svoja iskustva i približiti nam dobre primjere iz svijeta i regije. Urbane sredine vrlo su često u neskladu

Suradnja sa Zelenom knjižnicom u Puli

Naša uhodana suradnja sa Zelenom knjižnicom iz Pule se nastavlja. Ovog puta smo posjetili uvijek dragu Pulu s predavanjem o dobroj ekonomiji koje je održao naš član Dražen Šimleša. Predavanje je održano u odlično popunjenoj dvorani Fakulteta ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković (dvorana Istra) koji je zajedno s Društvom bibliotekara Istre bio i organizator cijelog događanja. Već za vrijeme predavanja, a posebno nakon povela se bogata diskusija o modelima dobre ekonomije i pričama koje se razvijaju u Hrvatskoj. Zahvaljujemo svima koji su došli i na podršci.

ZMAG
Zelena mreža aktivističkih grupa
Edukacija i savjetovanje
Financijski podržavaju

Vukomerić 23/3
10418 Dubranec

OIB: 27906908289
IBAN: HR5324020061100095765

(radnim danom od 9 - 13h)

Mateja Medić

01/6267-223, 095/573-4658

ured@zmag.hr

 

info@zmag.hr

ZMAG je Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja  permakulture u okviru Razvojne suradnje s Nacionalnom zakladom.

Pratite nas
facebook-circular-logo-01.png