ZMAG
Zelena mreža aktivističkih grupa
Edukacija i savjetovanje
Financijski podržavaju

Vukomerić 23/3
10418 Dubranec

OIB: 27906908289
IBAN: HR5324020061100095765

(radnim danom od 9 - 13h)

Mateja Medić

01/6267-223, 095/573-4658

ured@zmag.hr

(radnim danom od 9 - 13h)

Bruno Motik

095/828-0821

info@zmag.hr

ZMAG je Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja  permakulture u okviru Razvojne suradnje s Nacionalnom zakladom.

Pratite nas
facebook-circular-logo-01.png

Naša dobra hrana

Konferencija o održivosti prehrambenog sustava

Dvorana Müller, kino Europa, Varšavska 3, Zagreb

15. i 16.09.2017. od 10:00 – 17:00

ZMAG Vas poziva na konferenciju o održivosti prehrambenog sustava gdje ćemo se zajedno baviti temama održive proizvodnje hrane i potrebom veće osviještenosti o nutritivnoj vrijednosti hrane i načinima kako dolazi na naš stol. Pričat ćemo o potrebi povezivanja kupaca i proizvođača u razne oblike lanaca kratke opskrbe, solidarne modele međusobne podrške i brige jednih za druge. Predstavit ćemo inovativne i održive metode u proizvodnji hrane koje koriste naši ekološki poljoprivrednici.

Na konferenciji će biti i riječi o destruktivnim posljedicama koje industrijska poljoprivreda sa svojim zagađenjem i kontrolom prehrambenog sustava ostavlja na okoliš i planet, kvalitetu života i zdravlje ljudi.

Dođite na događanje NAŠA DOBRA HRANA kako bismo svi zajedno istražili putove odnosa prema hrani koji su dobri prema vrijednosti proizvođača i zdravlju kupaca, koji su dobri prema životu u tlu u kojem raste naša hrana i ukupnom ekosustavu čiji smo svi dio.

 

Posebna poslastica konferencije NAŠA DOBRA HRANA projekcija je filma:

INHABIT: A PERMACULTURE PERSPECTIVE

U petak, 15.09.2017., u 19:00 u kinu Grič, Jurišićeva 6, dugometražni dokumentarni film INHABIT: A PERMACULTURE PERSPECTIVE provest će nas kroz niz stvarnih priča i živih primjera iz SAD-a koji ukazuju na to kako se permakultura primjenjuje u praksi te koji blagotvorni i održivi rezultati nastaju i ostaju iz korištenja njenog dizajna. Zagreb će posjetiti redatelj filma COSTA BOUTSIKARIS s kojim će nakon projekcije biti upriličen razgovor s publikom. Film INHABIT je inspirativna priča o promjeni svijeta na bolje, ovdje i sada.

Film je za potrebe projekcije preveden na hrvatski jezik. Razgovor s redateljem filma Costom Boutsikarisom će biti na engleskom jeziku.

Ulaznice za film po cijeni od 15kn moći će se kupiti na ulazu kina prije projekcije.

 

 

PROGRAM

PETAK 15.09. | 19:00 @kino Grič
→ projekcija filma “INHABIT: A Permaculture Perspective”
Film je za potrebe projekcije preveden na hrvatski jezik. Razgovor s redateljem filma Costom Boutsikarisom  vodit će se na engleskom jeziku.

 
SUBOTA 16.09.2017 @kino Europa, dvorana Müller

10:00 Otvorenje konferencije

10:15 – 11:30 Znamo li što jedemo?
[Anita Šupe - nutricionistkinja i autorica knjige “Istine i laži o hrani”]


11:45 – 13:00 Zdravlje ili otrovi – zašto je ekološki proizvedena hrana važna?
[Ranko Tadić, zadruga AgriBioCert iz Omišlja i predsjednik udruge EKO LIBURNIA Rijeka]

Ručak 13:00 – 14:00

14:00 – 15:30 Novi načini proizvodnje eko/zdrave/dobre hrane
Željko Iličić [OPG Biomara Iličić, biodinamička i ekološka proizvodnja hrane]
Nikolina Pokupec [OPG Pokupec i Njamnjam distribucija]
Rodoljub Džakula [OPG Džakula,  ekološko stočarstvo]
Marijan Butković [projekt Kliconoša – urbana farma za mikro i baby povrće]

15:45 – 17:00 Kratki lanci opskrbe – savezi potrošača i proizvođača
Vesna Lokas [GSR Zapad (Rijeka)]
Irena Borovina [udruga Vestigium]
Dražen Šimleša [Zadruga za dobru ekonomiju]


Nakon konferencije u 18:00h u prostorijama Zelene akcije organiziramo sastanak aktivista i stručnjaka za politike hrane iz zemalja regije na kojem će biti prezentirano stanje u svakoj od zemalja te dogovorena daljnja komunikacija i suradnja kako bi se sektor politike hrane učinio održivijim i pravednijim.

ULAZNICE po cijeni od 70kn kupite putem sustava ENTRIO. Ulaznice neće biti moguće kupiti na ulazu Kina Europa! Najbliže ENTRIO prodajno mjesto je Aquarius shop u Varšavskoj 13.

Supported by: