ZMAG
Zelena mreža aktivističkih grupa
Edukacija i savjetovanje
Financijski podržavaju

Vukomerić 23/3
10418 Dubranec

OIB: 27906908289
IBAN: HR5324020061100095765

(radnim danom od 9 - 13h)

Mateja Medić

01/6267-223, 095/573-4658

ured@zmag.hr

(radnim danom od 9 - 13h)

Bruno Motik

095/828-0821

info@zmag.hr

ZMAG je Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja  permakulture u okviru Razvojne suradnje s Nacionalnom zakladom.

Pratite nas
facebook-circular-logo-01.png

Kitchen B projekt je kolektiva Biceps Cultivatus iz Francuske. Četvero prijatelja dizajnera osmislili su ovaj inovativan model održive kuhinje koja se sastoji od tri modula, primjenjivih u svakoj kuhinji,  privatnim prostorima ili javnim ugostiteljskim objektima. Korištenjem lako dostupnih materijala i elemenata kroz pametan dizajn i jednostavne tehnike dobiva se održiv kuhinjski prostor u kojem su sjedinjeni urbani vrtovi, recikliranje, kompostiranje kuhinjskih ostataka, primijenjena umjetnost i dizajn, uradi sam kultura, slobodno dijeljenje znanja i vještina, ušteda energije i zdrav prostor za održivo življenje.

 

Kitchen B je jedan od 12 projekata koji su izabrani kao najbolji primjeri održivih rješenja na ekološkom inovacijskom kampu POC21 (Proof of Concept 21) na kojem su u ljeto 2015. stvarali  open-source ekološki modeli primjenjivi u svakodnevnom životu.

 

Praktična radionica Kitchen B održat će se kao dio Četvrte konferencije o dobroj ekonomiji, 25. i 26.03.2017. u cafe bar-u Botaničar, Trg Marka Marulića 6. Svaki dan izraditi po jedan od odabranih modula (proizvodnja i skladištenje hrane). Radionica traje oba dana od 10 - 17h.

cijena: 400,00 kn

Audrey Bigot i Yoann Vandendriessche iz kolektiva Biceps Cultivatus će u sklopu Četvrte Konferencije o dobroj ekonomiji predstavit svoj rad te voditi radionicu primjene dobre ekonomije u kuhinju. Jer promjena počinje u kuhinji, a ovaj će nas praktični primjer inspirirati da razmišljamo o odnosu hrane i energije, otpada i potrošnje.