Tko je tko

Antonia Banović

Voditeljica projekta EdUtopija 21 – stvaramo održivu budućnost

Nakon studija i rada u Francuskoj, Belgiji i Mađarskoj na programima zelenih europskih politika, društvenog poduzetništva i kolaborativne ekonomije, Antonia se 2020. pridružila ZMAG-u kako bi kao voditeljica EdUtopije 21 radila na ZMAG-ovim obrazovnim programima za djecu i razvijala suradničke programe sa školama. 

antonia.banovic@zmag.hr

Sanja Duvnjak

Projektni administrator

Nakon završenog studija engleskog i francuskog jezika, Sanja određeni broj godina radi kao profesorica u školama stranih jezika. U tom periodu dolazi u kontakt s pustolovnim turizmom te postaje pustolovni vodič, a zatim i član uredskog tima kao account i regionalni menadžer. Upravo tu se počinje razvijati njezin interes za održivi razvoj te nakon rada na projektima u Tanzaniji i Kambodži, postaje najnoviji član ZMAG-ovog tima.

sanja.duvnjakzmag@gmail.com

Vera Gjokaj

Voditeljica programa razvojnih potencijala

Buduća Waldorfska učiteljica. Trenutno radi u ZMAG-u kao voditeljica programa razvojnih potencijala udruge. Zanima je raditi na kreiranju praktičnih i primjenjivih rješenja modela održivog življenja  s ciljem stvaranja solidarnog, pravednog i humanog društva. Živi u Vukomeriću i uči bodinamički uzgajati hranu.

vera.gjokaj79@gmail.com

Mateja Medić

Voditeljica ureda, voditeljica radionica održivog življenja

Mateja Medić je dugogodišnja ZMAG-ova voditeljica ureda, suorganizatorica Konferencije o dobroj ekonomiji i konferencije o održivosti prehrambenog sustava Naša dobra hrana te  voditeljica projekata Naša dobra hrana. Najviše uživa u educiranju djece i odraslih kako živjeti održivo kroz razna predavanja i kreativne radionice s fokusom na teme zdrave prehrane i održive potrošnje, otpada te  kreativne ponovne upotrebe odbačenih stvari i materijala...

matejamedic@gmail.com

Sendy Osmičević

Voditeljica projekta Društvena banka sjemena

Permakulturistica i okolišna aktivistica Sendy Osmičević magistrirala je Urbano šumarstvo, zaštitu okoliša i prirode, završila 72-sati tečaj permakulture i permakulturnu akademiju te odradila stručno osposobljavanje u ZMAG-u. Trenutno u ZMAG-u radi kao voditeljica na projektu Društvena banka sjemena.

sendyoganga@gmail.com

Kristijan Perlić

Graditelj i dizajner masivnih raketnih peći

Voditelj izgradnje Recikliranog imanja Vukomerić koji 10 godina istražuje i gradi masivne raketne peći, a posljednjih 5 godina bavi se gradnjom kuća od tvrdo balirane slame, zelenim krovovima i glinenim žbukama te edukacijama na navedenim područjima.

kperlic@gmail.com

Dražen Šimleša

Aktivist za društvene promjene i dobru ekonomiju

Oduševljen idejom stvaranja Recikliranog imanja u priči je skoro od samog početka. Danas je u ZMAG-u koordinator programa Centri znanja i upravitelj Zadruge za dobru ekonomiju. Koordinator je i Europske mreže za solidarnu ekonomiju - RIPESS. Educira uzduž i poprijeko o praktičnoj primjeni održivog razvoja i rješenjima za bolji svijet.

drazen.simlesa@pilar.hr

Matko Šišak

Voditelj Recikliranog imanja i Akademije prirodnog graditeljstva

Pokretač i voditelj Recikliranog imanja Vukomerić i jedan od osnivača ZMAG-a. Posljednjih 20 godina istražuje, prakticira i promovira ekološke tehnologije i inovacije na područjima graditeljstva, „uradi sam“ kulture i permakulture. Kao edukator i savjetnik sustavno prenosi znanja iz navedenih područja široj i stručnoj javnosti. Autor je nekoliko knjiga i publikacija, urednik desetak izdanja iz edicije Zeleni alati. Voditelj je Akademije prirodnog graditeljstva.

matko.sisak@gmail.com

Ivana Turković

Voditeljica radionica prirodne kozmetike

Certificirana aromaterapeutkinja. Trenutno pohađa edukaciju u AromaVita institutu za aromaterapiju. Završila je 72-satni tečaj permakulture. U ZMAG-u je zadužena za radionice izrade prirodne kozmetike, a također  je jedna od pokretača Društvene banke sjemena.

turkovichivana@gmail.com

Marija Zrnić

Asistentica na projektu Društvena banka sjemena

Diplomirana inženjerka agronomije. Tijekom studija završila je tečaj permakulturnog dizajna te je  pokrenula inicijativu Studentski vrt na Agronomskom fakultetu. Aktivno se bavi temama prehrambenog suvereniteta, zaštite okoliša i prava životinja. U ZMAG- u volontira od 2019., trenutno je asistentica na projektu Društvena banka sjemena. Zanima se za edukaciju i razvoj permakulture, s naglaskom na regenerativne sustave uzgoja biljaka i čuvanje sjemena.

marija.zrnic46@gmail.com

Sonja Mikulek

Asistentica na projektu Društvena banka sjemena

Nakon završenog studija ekonomije, opredjeljuje se za rad u neprofitnim organizacijama. Osim administrativnih poslova, u istima osmišljava i provodi različite aktivnosti koje potiču prenamjenu i ponovnu uporabu različitih predmeta. Sa ZMAG-om se povezala kroz asistiranje na radionicama kreativne reciklaže te volontiranje u sjemenarskom vrtu. Trenutno u ZMAG-u radi kao asistentica na projektu Društvena banka sjemena.

sonja.mikulek@gmail.com

Ana Mikin

Voditeljica odnosa s medijima, urednica weba i društvenih mreža

Ana Mikin magistrica je novinarstva na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Specijalizirana je za područja kulturnih i kreativnih industrija te održivog razvoja. Ima preko 15 godina iskustva rada kao voditeljica komunikacija i organizatorica projekata. Kao vanjska suradnica u ZMAG-u je zadužena za odnose s medijima, uređivanje web stranice i društvenih mreža.

ana.mikin@gmail.com