Tko je tko

Damir Batarelo

Voditelj ureda

Nošen idejom da je administracija jedan od najbitnijih faktora uspješne organizacije, preuzima posao vođenja ureda i svega onoga što isti donosi. Gradio se socijalno kroz civilni sektor, kulturu, društveno poduzetništvo. Ipak, misao o pravednijem i održivijem svijetu ga je dovela na Reciklirano imanje u Vukomeriću gdje ćete ga najčešće naći kako marljivo prebire po fasciklama, papirima, excelima.

ured@zmag.hr

Vera Gjokaj

Voditeljica projekta EmploySSE

Buduća Waldorfska učiteljica. Trenutno radi u ZMAG-u kao voditeljica projekta EmploySSE. Zanima je raditi na kreiranju praktičnih i primjenjivih rješenja modela održivog življenja  s ciljem stvaranja solidarnog, pravednog i humanog društva. Živi u Vukomeriću i uči bodinamički uzgajati hranu.

vera.gjokaj79@gmail.com

Mateja Medić

Voditeljica programa edukacije, voditeljica projekta Naša dobra hrana, edukatorica

Mateja Medić je dugogodišnja članica udruge. Trenutno vodi program edukacije kroz koji organizira različite edukacijske događaje i aktivnosti za naše korisnike, među kojima su Konferencija o dobroj ekonomiji te konferencija o održivosti prehrambenog sustava Naša dobra hrana. Najviše uživa u educiranju djece i odraslih kako živjeti održivo kroz razna predavanja i kreativne radionice s fokusom na teme zdrave prehrane i održive potrošnje, otpada te  kreativne ponovne upotrebe odbačenih stvari i materijala...

mateja.medic@zmag.hr

Ana Mikin

Voditeljica odnosa s medijima, urednica weba i društvenih mreža

Magistrica novinarstva na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Ima preko 15 godina iskustva rada kao voditeljica komunikacija i organizatorica projekata. Specijalizirana je za područja kulturnih i kreativnih industrija te održivog razvoja u kojem se najviše posvećuje temama agroekologije i dobre ekonomije. Kao vanjska suradnica, u ZMAG-u je zadužena za odnose s medijima većih projekata, uređivanje web stranice i društvenih mreža.

ana.mikin@gmail.com

Sonja Mikulek

Asistentica na projektu Društvena banka sjemena

Nakon završenog studija ekonomije, opredjeljuje se za rad u neprofitnim organizacijama. Osim administrativnih poslova, u istima osmišljava i provodi različite aktivnosti koje potiču prenamjenu i ponovnu uporabu različitih predmeta. Sa ZMAG-om se povezala kroz asistiranje na radionicama kreativne reciklaže te volontiranje u sjemenarskom vrtu. Trenutno u ZMAG-u radi kao asistentica na projektu Društvena banka sjemena.

sonja.mikulek@gmail.com

Sendy Osmičević

Osnivačica projekta Društvena banka sjemena

Permakulturistica i okolišna aktivistica Sendy Osmičević magistrirala je Urbano šumarstvo, zaštitu okoliša i prirode, završila 72-sati tečaj permakulture i permakulturnu akademiju te odradila stručno osposobljavanje u ZMAG-u. 

dbs@zmag.hr

Petra Pavleka

Voditeljica projekta Društvena banka sjemena i programa hrane

Ova je krajobrazna arhitektica kao studentica proputovala Europu uz Erasmus i Grundtvig projekte u potrazi za zelenim znanjima i dobrim održivim praksama. Zanat je ispekla surađujući s nekoliko arhitektonskih biroa, te se zadnjih godina intenzivno interesira za proizvodnju vlastitite hrane i uzgojni potencijal na javnim površinama. Od 2020. godine je članica ZMAG-ove Društvene banke sjemena, a trenutno u ZMAG-u radi kao voditeljica projekta tog projekta i voditeljica programa hrane. 

dbs@zmag.hr

Kristijan Perlić

Graditelj i dizajner masivnih raketnih peći

Voditelj izgradnje Recikliranog imanja Vukomerić koji 10 godina istražuje i gradi masivne raketne peći, a posljednjih 5 godina bavi se gradnjom kuća od tvrdo balirane slame, zelenim krovovima i glinenim žbukama te edukacijama na navedenim područjima.

kperlic@gmail.com

Dražen Šimleša

Aktivist za društvene promjene i dobru ekonomiju

Oduševljen idejom stvaranja Recikliranog imanja u priči je skoro od samog početka. Danas je u ZMAG-u koordinator programa Centri znanja i upravitelj Zadruge za dobru ekonomiju. Koordinator je i Europske mreže za solidarnu ekonomiju - RIPESS. Educira uzduž i poprijeko o praktičnoj primjeni održivog razvoja i rješenjima za bolji svijet.

drazen.simlesa@pilar.hr

Matko Šišak

Voditelj Recikliranog imanja i Akademije prirodnog graditeljstva

Pokretač i voditelj Recikliranog imanja Vukomerić i jedan od osnivača ZMAG-a. Posljednjih 20 godina istražuje, prakticira i promovira ekološke tehnologije i inovacije na područjima graditeljstva, „uradi sam“ kulture i permakulture. Kao edukator i savjetnik sustavno prenosi znanja iz navedenih područja široj i stručnoj javnosti. Autor je nekoliko knjiga i publikacija, urednik desetak izdanja iz edicije Zeleni alati. Voditelj je Akademije prirodnog graditeljstva.

matko.sisak@gmail.com

Ivana Turković

Voditeljica radionica prirodne kozmetike

Certificirana aromaterapeutkinja. Trenutno pohađa edukaciju u AromaVita institutu za aromaterapiju. Završila je 72-satni tečaj permakulture. U ZMAG-u je zadužena za radionice izrade prirodne kozmetike, a također  je jedna od pokretača Društvene banke sjemena.

turkovichivana@gmail.com

Maja Weisglass

Asistentica na projektu eECONOMIJA

Motivirana primjenom praktičnih rješenja kao odgovora na izazove održivosti, djeluje na zajedničkom projektu ZEF-a i ZMAG-a koji za cilj ima formiranje kadra i implementaciju usluge mjerenja društvenog utjecaja – doprinosa Ekonomiji za opće dobro.

mweisglass@gmail.com

Ivan Zoković

Stručni suradnik na projektu JEDRO - Javne politike za održivi društveni razvoj: voda, energetika, otpad

Misija mu je učiniti svima dostupne blagodati 21. stoljeća, približiti neka tehnička rješenja i potaknuti ljude na njihovo korištenje. Svoja iskustva je imao prilike dijeliti u centralnoj Aziji (u Tadžikistanu) gdje je u suradnji s UNDP-om radio kao tehnički stručnjak po pitanju obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti. Trenutno u udruzi ZMAG radi na projektu koprodukcije i modelima upravljanja proizvodnje električne energije iz fotonaponskih elektrana u kojima su uključeni građani.

bodul.vlaj@gmail.com