Tko je tko

Mateja Medić

Predsjednica udruge
Voditeljica projekta Naša dobra hrana i programa edukacije

Matjea Medić trenutno vodi projekt Naša dobra hrana i program edukacije kroz koji organizira različite edukacijske događaje i aktivnosti za naše korisnike. Najviše uživa u educiranju djece i odraslih kako živjeti održivo kroz razna predavanja i kreativne radionice s fokusom na teme zdrave prehrane i održive potrošnje, otpada te kreativne ponovne upotrebe odbačenih stvari i materijala.

mateja.medic@zmag.hr

Una Milić

Tajnica udruge
Voditeljica ureda

Una je ekonomistica s iskustvom administrativnog rada, znanjem u financijama i poslovnoj organizaciji. Zbog interesa za vlastito okruženje i sve veću brigu za okoliš, odlučila se dodatno educirati na stručnom diplomskom studiju „Ekonomika energije i okoliša“. Udruzi ZMAG priključila se zbog osjećaja pripadnosti civilnom sektoru i društvenoj djelatnosti te potrebi da, u skladu sa svojim znanjima i vještinama, doprinese boljitku zajednice.

ured@zmag.hr

Matko Šišak

Voditelj Recikliranog imanja i Akademije prirodnog graditeljstva

Pokretač i voditelj Recikliranog imanja Vukomerić i jedan od osnivača ZMAG-a. Posljednjih 20 godina istražuje, prakticira i promovira ekološke tehnologije i inovacije na područjima graditeljstva, „uradi sam“ kulture i permakulture. Kao edukator i savjetnik sustavno prenosi znanja iz navedenih područja široj i stručnoj javnosti. Autor je nekoliko knjiga i publikacija, urednik desetak izdanja iz edicije Zeleni alati. Voditelj je Akademije prirodnog graditeljstva.

matko.sisak@gmail.com

Dražen Šimleša

Aktivist za društvene promjene i dobru ekonomiju

Oduševljen idejom stvaranja Recikliranog imanja u priči je skoro od samog početka. Danas je u ZMAG-u koordinator programa Centri znanja i upravitelj Zadruge za dobru ekonomiju. Koordinator je i Europske mreže za solidarnu ekonomiju - RIPESS. Educira uzduž i poprijeko o praktičnoj primjeni održivog razvoja i rješenjima za bolji svijet.

drazen.simlesa@pilar.hr

Kristijan Perlić

Graditelj i dizajner masivnih raketnih peći

Voditelj izgradnje Recikliranog imanja Vukomerić koji 10 godina istražuje i gradi masivne raketne peći, a posljednjih 5 godina bavi se gradnjom kuća od tvrdo balirane slame, zelenim krovovima i glinenim žbukama te edukacijama na navedenim područjima.

kperlic@gmail.com

Ivan Zoković

Stručni suradnik na projektu JEDRO - Javne politike za održivi društveni razvoj: voda, energetika, otpad

Stručnjak za razvoj projekata obnovljivih izvora energije iniciranih od strane lokalne zajednice. Suosnivač  energetskih zadruga u Hrvatskoj. Svoja iskustva je imao prilike dijeliti u centralnoj Aziji (u Tadžikistanu) gdje je u suradnji s UNDP-om radio kao tehnički stručnjak po pitanju obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti. Trenutno radi na projektu koprodukcije i modelima upravljanja proizvodnje električne energije iz fotonaponskih elektrana u kojima su uključeni građani.

 

bodul.vlaj@gmail.com

Petra Pavleka

Voditeljica projekta Društvena banka sjemena i programa hrane

Ova je krajobrazna arhitektica kao studentica proputovala Europu uz Erasmus i Grundtvig projekte u potrazi za zelenim znanjima i dobrim održivim praksama. Zanat je ispekla surađujući s nekoliko arhitektonskih biroa, te se zadnjih godina intenzivno interesira za proizvodnju vlastitite hrane i uzgojni potencijal na javnim površinama. Od 2020. godine je članica ZMAG-ove Društvene banke sjemena, a trenutno u ZMAG-u radi kao voditeljica projekta tog projekta i voditeljica programa hrane. 

dbs@zmag.hr

Sonja Mikulek

Aktivna članica Društvene banke sjemena

Sonja je ekonomistica koja se, nakon studija, opredjelila za rad u neprofitnim organizacijama. Osim administrativnih poslova, u istima osmišljava i provodi različite aktivnosti koje potiču prenamjenu i ponovnu uporabu različitih predmeta. Sa ZMAG-om se povezala kroz asistiranje na radionicama kreativne reciklaže te volonitranje u sjemenarskom vrtu. Trenutno je angažirana na projektu Društvena banka sjemena.

sonja.mikulek@zmag.hr

Ivana Vrančić

Vrtlarka

Ivana je permakulturašica i velika zaljubljenica u prirodu. Iza sebe ima deset godina iskustva života i rada u ruralnoj sredini. Život u prirodi smatra ključnim aspektom u formiranju svog životnog stila, a rad u prirodi i s prirodom idealnim načinom za poboljšanje kvalitete života i razvijanje ispravnih životnih filozofija. ZMAG-ovom vrtnom timu se pridružila zbog želje da radi posao koji je u skladu s njenim životnim uvjerenjima, da provodi radno vrijeme u prirodnom okruženju i s ljudima koji vole i žive prirodu.

ivana.vrancic2@gmail.com