Agroekologija

ZMAG uvršten na interaktivnu kartu agroekološke inicijative BIOEAST

11.04.2023.

Cilj projekta BIOEAST je da postane katalizator istraživanja i inovacija, ruralnog razvoja i drugih politika prema razvoju biogospodarstva u srednjoj i istočnoj Europi stvaranjem povoljnog međusektorskog okvira za održivo korištenje potencijala biomase.
 
Interaktivnu kartu izradila je Tematska radna skupina za agroekologiju (TWG) Inicijative BIOEAST koja ima za cilj mobilizirati ministarstva članice i istraživačke institucije iz jedanaest srednjoistočnoeuropskih i baltičkih zemalja (Slovačke, Poljske, Češke, Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Bugarska, Rumunjska, Litva, Latvija, Estonija) da surađuju i rade na razvoju agroekološkog sustava.

Karta se temelji na upitniku i konzultacijama s uključenim dionicima i ima za cilj identificirati i dati vidljivost već postojećim agroekološkim inicijativama u partnerskim zemljama BIOEAST-a. Ova interaktivna karta služi kao platforma za otkrivanje živih agroekoloških laboratorija i sličnih inicijativa/projekata kako bi se poboljšala organizirana makroregionalna suradnja za razvoj međunarodnih projekata i prijedloga.

Karta se nalazi na POVEZNICI.

Ostale vijesti iz teme

20 Svi 2024

U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Zagreb, Pogonom i Močvarom održali smo vrtlarski radionicu " za treću životnu dob.

Pročitaj više >
15 Svi 2024

U subotu 11.5.2024. održali smo radionicu pod nazivom "Ekološka renesansa - Vrtlarenje na balkonu" u Centru mladih Ribnjak.

Pročitaj više >
31 Sje 2024

Postanite član Društvene banke sjemena, "usvojite" sjeme, ostvarite niz pogodnosti i podržite ovu vrijednu inicijativu!

Pročitaj više >
Više novosti