Edukacija za održivi razvoj

ZMAG u Sarajevu: za transformaciju društva u smjeru solidarnosti i održivosti

01.10.2019.

ZMAG nastavlja širiti granice suradnje s umjetničkom organizacijom Crvena iz Sarajeva.

ZMAG je na poziv umjetničke organizacije Crvena gostovao u Sarajevu, gdje je održao dva predavanja na temu održivog razvoja i energetske tranzicije. Suradnja ZMAG-a i Crvene ostvarena je sa zajedničkim ciljem da potaknu ljude na aktivaciju i transformaciju društva u smjeru solidarnosti i održivosti.

U prostorijama Asocijacije arhitekata BiH prvog dana održano je javno predavanje Koji resurs nas vodi do energetske tranzicije? na kojemu je pojašnjeno zašto je nemoguće očekivati energetsku tranziciju bez tranzicije u ekonomiji i društvu te našoj svijesti, a dan kasnije, u sklopu njihovog obrazovnog programa Politike svakodnevnice – modul Grad i priroda, održano je i drugo predavanje na temu Održivi razvoj u 21. vijeku – trend ili nužnost za opstanak. Zanimljiva pitanja i rasprave, dobro društvo i proaktivni ljudi pokazali su nam da smo našli prave suradnike i suradnice u susjednoj zemlji.

Ostale vijesti iz teme

U okviru projekta EdUTOPIJA 21 – stvaramo održivu budućnost i radionice Jačanje kompetencija djece i mladih za rješavanje problema u lokalnoj zajednici, učenici OŠ Kumičić osmislili su pet projekata za zajednicu.

Pročitaj više >

Drugi vodič Lov na samoniklo bilje iz ZMAG-ove nove serije edukativnih materijala Što djeca trebaju znati o održivom razvoju pripremila je ZMAG-ova vrtekica Sendy Osmičević.

Pročitaj više >

Zašto je obrazovanje o održivom razvoju od presudne važnosti i koje korake projekt EdUTOPIJA 21 čini prema održivoj budućnosti pitali smo tri učiteljice.

Pročitaj više >
Više novosti