Edukacija za održivi razvoj

ZMAG u razgovoru s mladima na Konferenciji o održivom razvoju u Rijeci

16.03.2020.

ZMAG je na Konferenciji o održivom razvoju, u sklopu projekta Ulična oaza – dijalog s mladima o urbanom prostoru, održao predavanje za srednjoškolce u Rijeci.

ZMAG je ponovno svratio do Rijeke, a ovaj put posjetio je Konferenciju o održivom razvoju koja se održala 6. ožujka 2020. u RiHubu, u okviru projekta udruge Delta pod nazivom Ulična oaza - dijalog s mladima o urbanom prostoru. Nastavak je to suradnje ZMAG-a i udruge Delta s kojom je ZMAG već prethodno surađivao na temu politike hrane i bacanja hrane. U sklopu gostovanja, ZMAG je za učenike i učenice srednjih škola iz Rijeke održao uvodno predavanje o tome što je to održivi razvoj u 21. stoljeću, a razgovaralo se o različitim temama – od požara u Amazoni preko ekološkog otiska do ZMAG-ovog Recikliranog imanja kao oglednog primjera razvojnog, istraživačkog i edukativnog centra za održivo življenje i razvoj permakulture. Druženje je potrajalo cijeli dan, a uz predavanje, sudionici su sudjelovali i u osmišljavanju ideja za projekte lokalog održivog razvoja u njihovom gradu.

 

Ostale vijesti iz teme

Predavanje o ekološkom otisku za škole koje sudjeluju u projektu Otapam li ledenjake? pratilo je 92 srednjoškolca koji su aktivno sudjelovali u traženju odgovora na pitanje kako smanjiti ekološki otisak.

Pročitaj više >

Novo i vrijedno izdanje u ZMAG-ovoj izdavačkoj djelatnosti je praktični priručnik Alati za suradnju škola i lokalne zajednice za održivi razvoj koji je dostupan za besplatno preuzimanje u našoj Bazi znanja.

Pročitaj više >

Aktualni projekt EdUTOPIJA 21 – stvaramo održivu budućnost predstavlja Antonia Banović, voditeljica projekta.

Pročitaj više >
Više novosti