Agroekologija

ZMAG postao dio međunarodne ARCA-NET platforme

18.01.2023.

Na poziv švicarske Zaklade SAVE - Safeguard for Agricultural Varieties in Europe, postali smo dio međunarodne ARCA-NET platforme.

ARCA –NET služi kao praktični vodič kroz ustanove koje imaju prikaz domaće i tradicijske agrobioraznolikosti i otvorene su za javnost, a kreirala ga je paneuropska krovna organizacija SAVE čiji je cilj umrežavanje organizacija koje nastoje zaustaviti i preokrenuti trend genetske erozije bioraznolikosti u poljoprivredi. SAVE radi sa širokim rasponom dionika na karakterizaciji i praćenju ugrožene raznolikosti i povećanju kapaciteta, promicanju očuvanja bioraznolikosti i pružanju znanja, informacija i praktične podrške.

ARCA-NET je dostupan na engleskom, francuskom, njemačkom i talijanskom jeziku, a na platformi je registrirano više od 600 institucija u 46 europskih zemalja

ARCA-NET platforma dostupna je na web adresi: www.arca-net.info.

Ostale vijesti iz teme

27 Sje 2023

Prošli smo tjedan posjetili još jedan primjer dobre prakse - regenerativni vinograd i vinariju Munđarov breg iz Frkanovca koju vodi Filip Palašek.

Pročitaj više >
23 Sje 2023

Postanite član Društvene banke sjemena, "usvojite" sjeme, ostvarite niz pogodnosti i podržite ovu vrijednu inicijativu!

Pročitaj više >
15 Pro 2022

2. i 3. prosinca 2022. održali smo edukaciju za mlade urbane vrtlare u suradnji s Mjesnim odborom Voćarska i udrugom Pogon.

Pročitaj više >
Više novosti