Agroekologija

ZMAG postao dio međunarodne ARCA-NET platforme

18.01.2023.

Na poziv švicarske Zaklade SAVE - Safeguard for Agricultural Varieties in Europe, postali smo dio međunarodne ARCA-NET platforme.

ARCA –NET služi kao praktični vodič kroz ustanove koje imaju prikaz domaće i tradicijske agrobioraznolikosti i otvorene su za javnost, a kreirala ga je paneuropska krovna organizacija SAVE čiji je cilj umrežavanje organizacija koje nastoje zaustaviti i preokrenuti trend genetske erozije bioraznolikosti u poljoprivredi. SAVE radi sa širokim rasponom dionika na karakterizaciji i praćenju ugrožene raznolikosti i povećanju kapaciteta, promicanju očuvanja bioraznolikosti i pružanju znanja, informacija i praktične podrške.

ARCA-NET je dostupan na engleskom, francuskom, njemačkom i talijanskom jeziku, a na platformi je registrirano više od 600 institucija u 46 europskih zemalja

ARCA-NET platforma dostupna je na web adresi: www.arca-net.info.

Ostale vijesti iz teme

31 Sje 2024

Postanite član Društvene banke sjemena, "usvojite" sjeme, ostvarite niz pogodnosti i podržite ovu vrijednu inicijativu!

Pročitaj više >
16 Stu 2023

Početkom studenog smo, na Recikliranom imanju, održali edukaciju za mlade volontere pod nazivom "Planiranje šumskog vrta".

Pročitaj više >
20 Lis 2023

U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Zagreb, Pogonom Jedinstvom i Močvarom, održali smo sjemenarsku radionicu za starije osobe u vrtu Pogona i Močvare.

Pročitaj više >
Više novosti