ZMAG-ova članica Petra Pavleka sudjelovala na radionici ojkanja i gradnje suhozida

25.08.2022.

ZMAG-ova članica Petra Pavleka stekla je nove vještine kroz sudjelovanje na radionici ojkanja i gradnje suhozida.

Radionica se održala u Kistanju, u Šibensko - kninskoj županiji, na projektu očuvanja nematerijalne kulturne baštine u organizaciji udruge "4 grada Dragodid "i "Duga iznad Krke".
Radionice su se odvijale na imanju Ilije Krnete kojeg članovi naše Društvene banke sjemena već poznaju po sjemenu sikirice. 
 
Program je obuhvaćao radionice ojkanja pod vodstvom dr. sc. Sanje Ranković s Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu te dr. sc. Joška Ćaleta sa Instituta za etnologiju i folkloristiku iz Zagreba, a polaznici su imali priliku čuti i demonstratore iz pjevačke grupe "Vukovi sa Dinare" i KUD "Korijeni Bukovice.
 
Tijekom radionica gradnje suhozida, sudionici su se okušali u vještini gradnje bez veziva koja se nalazi na UNESCO-voj listi nematerijalne kulturne baštine čovječanstva. Radionicu su vodili članovi udruge 4 grada Dragodid - Ante Senjanović, arhitekt i predsjednik udruge, Tanja Kremenić, dr. sc. geografije i Maja Flajsih, etnologinja i kulturna antropologinja.

Ostale vijesti iz teme

18 Ruj 2022

U subotu 10. rujna 2022., udruga ZMAG organizirala je prigodnu proslavu svog 20-og rođendana na Recikliranom imanju Vukomerić.

Pročitaj više >

IV. po redu Akademija prirodnog graditeljstva održana je na Recikliranom imanju u Vukomeriću kroz ukupno 12 radnih dana raspoređena u 3 modula i 96 sati programa.

Pročitaj više >
05 Ruj 2022

29.8.2022. ugostili smo na Recikliranom imanju oko 70 djelatnika Plive povodom njihovog team buildinga.

Pročitaj više >
Više novosti