ZMAG i ove godine sudjelovao na Greencajt festivalu

14.06.2022.

I ove smo godine sudjelovali na Greencajtu, najvećem zelenom festivalu u regiji.

Na Greencajt festivalu koji se održao od 3. do 5. lipnja u prostorima stare Tvornice električnih žarulja i Rougemarin Parka u Zagrebu, diskutiralo se o održivim temama te poticalo na zelene promjene kroz različite sadržaje – panel diskusije, predavanja, radionice.

Naš Dražen Šimleša gostovao je 3.6.2022. na festivalskom panelu “Što će biti na jelovniku budućnosti?” kojeg je moderirao poznati novinar Petar Štefanić, a gosti su bili i predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore - Mladen Jakopović, direktor tvrtke Natura beef - Mladen Kušeković, te osnivač i predsjednik Uprave NutriS d.o.o. - Zvonimir Sedlić. Naša glavna poruka bila je da hrana treba postati lokalizirana sa što većim udjelom ekološke proizvodnje te kao takva i uključena u solidarne kratke lance opskrbe i zelenu javnu nabavu. Posebno to vrijedi za zemlju kao što je Hrvatska koja može samostalno proizvoditi gotovo sve najvažnije namirnice.

U sklopu panela, predstavili smo i projekt Food Wave u kojem, za potrebe grada Zagreba, provodimo edukaciju za mlade aktiviste s ciljem povećanja znanja, svijesti i angažmana o održivim obrascima potrošnje i proizvodnje hrane za ublažavanje i prilagodbu klimatskim promjenama.

Ostale vijesti iz teme

20 Lip 2022

U suradnji s Interpretacijskim centrom baštine Banovine, ugostili smo na Recikliranom imanju učenike 5. i 6. razreda OŠ Jabukovac iz Petrinje.

Pročitaj više >

Na ovogodišnjem VG FESTU, festivalu urbane kulture u Velikoj Gorici, ZMAG je još jednom pokazao kako na jednostavan i maštovit način ponovno upotrijebiti predmete koji nas svakodnevno okružuju.

Pročitaj više >
12 Lip 2022

U sklopu Food Wave edukacija za mlade aktiviste, organizirali smo volontersku akciju izrade povišenih gredica i uspostave novog urbanog vrta u samom centru Zagreba.

Pročitaj više >
Više novosti