I ove smo godine sudjelovali na Greencajtu, najvećem zelenom festivalu u regiji.
Na Greencajt festivalu koji se održao od 3. do 5. lipnja u prostorima stare Tvornice električnih žarulja i Rougemarin Parka u Zagrebu, diskutiralo se o održivim temama te poticalo na zelene promjene kroz različite sadržaje – panel diskusije, predavanja, radionice.
Naš Dražen Šimleša gostovao je 3.6.2022. na festivalskom panelu “Što će biti na jelovniku budućnosti?” kojeg je moderirao poznati novinar Petar Štefanić, a gosti su bili i predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore - Mladen Jakopović, direktor tvrtke Natura beef - Mladen Kušeković, te osnivač i predsjednik Uprave NutriS d.o.o. - Zvonimir Sedlić. Naša glavna poruka bila je da hrana treba postati lokalizirana sa što većim udjelom ekološke proizvodnje te kao takva i uključena u solidarne kratke lance opskrbe i zelenu javnu nabavu. Posebno to vrijedi za zemlju kao što je Hrvatska koja može samostalno proizvoditi gotovo sve najvažnije namirnice.
U sklopu panela, predstavili smo i projekt Food Wave u kojem, za potrebe grada Zagreba, provodimo edukaciju za mlade aktiviste s ciljem povećanja znanja, svijesti i angažmana o održivim obrascima potrošnje i proizvodnje hrane za ublažavanje i prilagodbu klimatskim promjenama.