Edukacije za održivo življenje

ZMAG na godišnjoj konferenciji mreže European Platform on Learning Mobility

13.03.2023.

Obrazovanje za održivo življenje i dobru ekonomiju odvelo nas je na novo putovanje, ovaj put u Njemačku.

Ondje smo se pridružili godišnjoj konferenciji mreže European Platform on Learning Mobility koja okuplja organizacije, posebno one koje rade s mladima te provode projekte mobilnosti i međusobne razmjene. Konferencija je okupila 150 sudionika, a održana je u prekrasnom imanju Schloss Hohenkammer u bavarskoj regiji nedaleko Minhena, gdje je od starog dvorca i kurije napravljen hotel i prostor za sastanke koji se s hranom i energijom snabdijeva s obližnje farme.

Naš Dražen Šimleša sudjelovao je na panelu otvaranja konferencije s glavnom temom: Što je održivi razvoj danas i kako mu pristupiti sa svim izazovima. Dan poslije smo s probranom grupom zainteresiranih sudionika održali i radionicu o mogućnostima korištenja društvene i solidarne ekonomije za razvoj lokalne zajednice.

Konferencija je održana 26.02.-01.03.2023.

Ostale vijesti iz teme

U sklopu projekta "Kozmos" OŠ Dalj, otišli smo na krajnji istok Hrvatske održati predavanje o izazovima održivog razvoja za djelatnike škole.

Pročitaj više >

U ponedjeljak, 27.11. 2023. održali smo posljednju ovogodišnju edukaciju za mlade o povezanosti hrane i klime koja se provodi u sklopu projekta Naša dobra hrana. 

Pročitaj više >

8.11.2003. smo gostovali u Gimnaziji Karlovac na predmetu Politička geografija kojeg vodi naša dugogodišnja suradnica, profesorica Margareta Kulaš.

Pročitaj više >
Više novosti