Edukacije za održivo življenje

ZMAG na godišnjoj konferenciji mreže European Platform on Learning Mobility

13.03.2023.

Obrazovanje za održivo življenje i dobru ekonomiju odvelo nas je na novo putovanje, ovaj put u Njemačku.

Ondje smo se pridružili godišnjoj konferenciji mreže European Platform on Learning Mobility koja okuplja organizacije, posebno one koje rade s mladima te provode projekte mobilnosti i međusobne razmjene. Konferencija je okupila 150 sudionika, a održana je u prekrasnom imanju Schloss Hohenkammer u bavarskoj regiji nedaleko Minhena, gdje je od starog dvorca i kurije napravljen hotel i prostor za sastanke koji se s hranom i energijom snabdijeva s obližnje farme.

Naš Dražen Šimleša sudjelovao je na panelu otvaranja konferencije s glavnom temom: Što je održivi razvoj danas i kako mu pristupiti sa svim izazovima. Dan poslije smo s probranom grupom zainteresiranih sudionika održali i radionicu o mogućnostima korištenja društvene i solidarne ekonomije za razvoj lokalne zajednice.

Konferencija je održana 26.02.-01.03.2023.

Ostale vijesti iz teme

Na poziv profesorice Katarine Štavlić, naš voditelj Matko Šišak održao je na Fakultetu turizma i ruralnog razvoja u Požegi predavanje i diskusiju" Inovacijski projekti u funkciji održivog poslovanja – primjer dobre prakse ZMAG-a".

Pročitaj više >

Nakon radionica vrtlarenja, ponovno smo se uputili do Brodarice sudjelovati u projektu Lokalne akcijske grupe "More 249".

Pročitaj više >

Na poziv Centra za mirovne studije, održali smo za učiteljice njihovih partnerskih škola dva predavanja i radionice na temu održivog življenja i razvoja.

Pročitaj više >
Više novosti