Edukacija za održivi razvoj

ZMAG na Ekspertnom forumu GOOD inicijative

05.05.2019.

Kroz novu suradnju do osnaživanja poučavanja ekonomske dimenzije u Građanskom odgoju i obrazovanju.

Zahvaljujući svom iskustvu u područjima dobre ekonomije, zadrugarstva i obrazovanja za održivi razvoj, ZMAG se pridružio Ekspertnom forumu GOOD inicijative kojem je cilj osnažiti poučavanje ekonomske dimenzije u Građanskom odgoju i obrazovanju (GOO).

Ekspertni forum GOOD inicijative organiziran je 25. travnja 2019. u IMPACT HUB-u u Zagrebu s ciljem prepoznavanja postojećih tema i resursa za poučavanje ekonomske dimenzije GOO-a te donošenja zaključaka i prijedloga o važnim temama koje je potrebno uključiti u ekonomsku dimenziju građanskog odgoja i obrazovanja. Okupio je aktivistkinje iz organizacija civilnog društva te znanstveno-istraživačke zajednice, s planom nastavljanja organiziranja ovakvih foruma i uključivanja šireg kruga zainteresiranih, uključujući i sindikate.

Građanski odgoj i obrazovanje trenutno je marginaliziran pa se ekonomska dimenzija GOO-a ili ne provodi ili se razumije dosta suženo i to primarno kroz poduzetništvo i financijsku pismenost. O doprinosu organizacija civilnog društva u učenju o ekonomskoj dimenziji GOO-a te o, između ostalog, nužnosti razumijevanja radničkih prava, povijesti borbe te sindikalnog organiziranja – raspravljalo se na Ekspertnom forumu GOOD inicijative.

Više informacija: GONG

Ostale vijesti iz teme

Predavanje o ekološkom otisku za škole koje sudjeluju u projektu Otapam li ledenjake? pratilo je 92 srednjoškolca koji su aktivno sudjelovali u traženju odgovora na pitanje kako smanjiti ekološki otisak.

Pročitaj više >

Novo i vrijedno izdanje u ZMAG-ovoj izdavačkoj djelatnosti je praktični priručnik Alati za suradnju škola i lokalne zajednice za održivi razvoj koji je dostupan za besplatno preuzimanje u našoj Bazi znanja.

Pročitaj više >

Aktualni projekt EdUTOPIJA 21 – stvaramo održivu budućnost predstavlja Antonia Banović, voditeljica projekta.

Pročitaj više >
Više novosti