Edukacija za održivi razvoj

ZMAG na Ekspertnom forumu GOOD inicijative

05.05.2019.

Kroz novu suradnju do osnaživanja poučavanja ekonomske dimenzije u Građanskom odgoju i obrazovanju.

Zahvaljujući svom iskustvu u područjima dobre ekonomije, zadrugarstva i obrazovanja za održivi razvoj, ZMAG se pridružio Ekspertnom forumu GOOD inicijative kojem je cilj osnažiti poučavanje ekonomske dimenzije u Građanskom odgoju i obrazovanju (GOO).

Ekspertni forum GOOD inicijative organiziran je 25. travnja 2019. u IMPACT HUB-u u Zagrebu s ciljem prepoznavanja postojećih tema i resursa za poučavanje ekonomske dimenzije GOO-a te donošenja zaključaka i prijedloga o važnim temama koje je potrebno uključiti u ekonomsku dimenziju građanskog odgoja i obrazovanja. Okupio je aktivistkinje iz organizacija civilnog društva te znanstveno-istraživačke zajednice, s planom nastavljanja organiziranja ovakvih foruma i uključivanja šireg kruga zainteresiranih, uključujući i sindikate.

Građanski odgoj i obrazovanje trenutno je marginaliziran pa se ekonomska dimenzija GOO-a ili ne provodi ili se razumije dosta suženo i to primarno kroz poduzetništvo i financijsku pismenost. O doprinosu organizacija civilnog društva u učenju o ekonomskoj dimenziji GOO-a te o, između ostalog, nužnosti razumijevanja radničkih prava, povijesti borbe te sindikalnog organiziranja – raspravljalo se na Ekspertnom forumu GOOD inicijative.

Više informacija: GONG

Ostale vijesti iz teme

U Eko kutku na VG Festu održali smo radionicu kreativnog recikliranja za djecu pod nazivom Eko kreativci.

Pročitaj više >

Dražen Šimleša iz ZMAG-a gostovao je kao predavač u edukativnom programu online škole European Municipalist School, namijenjenom aktivizmu u gradovima i urbanim sredinama Europe.

Pročitaj više >

Deseti vodič DIY: Izrada biljnog praha za čišćenje lica iz ZMAG-ove nove serije edukativnih materijala Što djeca trebaju znati o održivom razvoju pripremila je Ivana Turković iz ZMAG-a.

Pročitaj više >
Više novosti