Edukacija za održivi razvoj

ZMAG je dobitnik nagrade Žuti okvir za održivi razvoj, znanost i obrazovanje 2019.

16.12.2019.

Proglašeni su pobjednici Žutog okvira za održivi razvoj, znanost i obrazovanje 2019, a u kategoriji održivog razvoja "Iskorijeniti glad, poboljšati ishranu te promovirati održivu poljoprivredu" nagradu odnosi ZMAG.

Na svečanoj dodjeli nagrada Žuti okvir za održivi razvoj, znanost i obrazovanje za 2019. godinu koja je održana 11. prosinca u Hrvatskom glazbenom zavodu, ZMAG-u je dodijeljena nagrada u kategoriji održivog razvoja "Iskorijeniti glad, poboljšati ishranu te promovirati održivu poljoprivredu". Nagradu je preuzeo Matko Šišak, Voditelj recikliranog imanja Vukomerić.

Žuti okvir, nagrada koju su pokrenuli National Geographic Hrvatska i Adria Media Zagreb, dodjeljuje se pojedincima, timovima, tvrtkama i institucijama koji najviše u Hrvatskoj pridonose održivosti i koji su znakovito pridonijeli u jednom od 17 ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih naroda, bez čijeg ostvarenja nema budućnosti za planet i buduće generacije.

Projekt je pokrenut s ciljem promoviranja i vrednovanja djelatnosti povezanih s održivim razvojem, zaštitom okoliša, znanošću i obrazovanjem.

Čestitamo svim nominiranima i pobjednicima!

 

Ostale vijesti iz teme

Predavanje o ekološkom otisku za škole koje sudjeluju u projektu Otapam li ledenjake? pratilo je 92 srednjoškolca koji su aktivno sudjelovali u traženju odgovora na pitanje kako smanjiti ekološki otisak.

Pročitaj više >

Novo i vrijedno izdanje u ZMAG-ovoj izdavačkoj djelatnosti je praktični priručnik Alati za suradnju škola i lokalne zajednice za održivi razvoj koji je dostupan za besplatno preuzimanje u našoj Bazi znanja.

Pročitaj više >

Aktualni projekt EdUTOPIJA 21 – stvaramo održivu budućnost predstavlja Antonia Banović, voditeljica projekta.

Pročitaj više >
Više novosti