Prirodno graditeljstvo

ZMAG – grupa pojedinaca koja oblikuje zeleniju Hrvatsku na portalu Green.hr

18.02.2021.

Pročitajte intervju o počecima i današnjem djelovanju ZMAG-a, aktualnim okolišnim izazovima i rješenjima za održivije i otpornije društvo koje je za Green.hr dao naš osnivač i graditelj Matko Šišak.

❝Treba težiti pozitivnom okruženju koje nas inspirira i potiče na promišljanje i učenje. Samo izlazak iz komforne zone može stvoriti novu dinamiku i iskustva. Osvježite kontakte sa starijim generacijama, oni su često riznica primjenjivih znanja. Promatrajte prirodu i učite od nje. Budite autentični. Radite rukama, budite aktivni, isprobavajte, eksperimentirajte. Ne bojte se pogrešaka!❞ 

Cijelokupni intervju pročitajte OVDJE.

Ostale vijesti iz teme

Predstavljamo filmić nastao na ovogodišnjoj 4. Konvenciji prirodnog graditeljstva – pogledajte kako nam je bilo genijalno!

Pročitaj više >

U nedjeljnom izdanju Večernjeg lista objavljen je opsežan tekst o permakulturi i trendovima gradnje prirodnim materijalima, s naglaskom na gradnju kuća od slame, drveta i zemlje u Hrvatskoj.

Pročitaj više >

Venecijanski art časopis ApARTe u svom najnovijem izdanju, u članku pod naslovom Slamom i drvetom u Hrvatskoj, piše o ZMAG-ovim prirodnim graditeljima.

Pročitaj više >
Više novosti