Agroekologija

Zimska sadnja voćki i trajnica na Recikliranom imanju – checked!

24.12.2021.

Vrtekice su iskoristile pogodne uvjete prije zime i posadile brojne (zanimljive) voćke i trajnice.

Sve dok tlo nije zamrznuto, dobri su uvjeti za presađivanje i sadnju mnogog bilja. Kako bi privukli dodatne oprašivače i osigurali im ispašu, ali i povećali uzgoj na Recikliranom imanju, ove su jeseni vrtekice posadile različite voćke: breskve, dunje, trešnje, japanske jabuke, maline, ribizle, američke i mongolske borovnice. Jedva čekamo proljeće i njihovu cvatnju! Osim najborajnih voćki, posadile su i mnoge trajnice kao što su iberisi, veliki zimzeleni, djevojačko oko i jesenski zvjezdani, a da bi proljetna priča krenula što ranije, popikale su i puno lukovica narcisa. Još će mjeseci proći do pojave prvih raskošnih glavica dvogodišnjeg vrtnog sljeza, no na nama je da unaprijed planiramo i maštamo šarenu budućnost. 

Ostale vijesti iz teme

29 Pro 2021

Za kraj godine, ZMAG je na Recikliranom imanju održao dvije volonterske zimske akcije čišćenja sjemena.

Pročitaj više >
20 Pro 2021

Na poziv Udruženja hrvatskih arhitekata, ZMAG se priključio izložbi i popratnim javnim događanjima s temom Arhitektura tržnica koja se odvijala u sklopu 56. Zagrebačkog salona arhitekture i urbanizma.

Pročitaj više >
10 Pro 2021

ZMAG-ove vrtekice posjetile su Karlovac, gdje su u sklopu programa Eko Kina održale predavanje o regenerativnoj poljoprivredi i predstavile Društvenu banku sjemena.

Pročitaj više >
Više novosti