Agroekologija

Zimska sadnja voćki i trajnica na Recikliranom imanju – checked!

24.12.2021.

Vrtekice su iskoristile pogodne uvjete prije zime i posadile brojne (zanimljive) voćke i trajnice.

Sve dok tlo nije zamrznuto, dobri su uvjeti za presađivanje i sadnju mnogog bilja. Kako bi privukli dodatne oprašivače i osigurali im ispašu, ali i povećali uzgoj na Recikliranom imanju, ove su jeseni vrtekice posadile različite voćke: breskve, dunje, trešnje, japanske jabuke, maline, ribizle, američke i mongolske borovnice. Jedva čekamo proljeće i njihovu cvatnju! Osim najborajnih voćki, posadile su i mnoge trajnice kao što su iberisi, veliki zimzeleni, djevojačko oko i jesenski zvjezdani, a da bi proljetna priča krenula što ranije, popikale su i puno lukovica narcisa. Još će mjeseci proći do pojave prvih raskošnih glavica dvogodišnjeg vrtnog sljeza, no na nama je da unaprijed planiramo i maštamo šarenu budućnost. 

Ostale vijesti iz teme

02 Ruj 2023

Krajem kolovoza na imanju smo imali goste i volontere iz Teksasa koje nam je dovela polaznica našeg tečaja permakulturnog dizajna

Pročitaj više >
16 Lip 2023

Radionicu je organizirala Ženevska akademija za međunarodno humanitarno pravo i ljudska prava kako bi ispitala što UNDROP i reforma EU znače u hrvatskom kontekstu. 

Pročitaj više >
06 Svi 2023

U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Zagreb i udrugom Pogon - Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade, održali smo edukaciju "Uvod u eko vrtlarstvo" za starije osobe.

Pročitaj više >
Više novosti