Zeleni festival (O)krenimo na zeleno Zelene knjižnice za zelenu Hrvatsku

06.09.2017.

Obavještavamo vas da će se od 6. do 8. rujna 2017. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu održati "Zeleni festival", događanje s ciljem promocije i popularizacije održivog razvoja, proizvodnje organske hrane, zaštite prirode, alternativnih izvora energije te zelenih tehnologija i inovacija. Festival je dio projekta "Zelena knjižnica za zelenu Hrvatsku" kojeg je Nacionalna i sveučilišna knjižnica pokrenula 2016. godine sa svrhom edukacije korisnika, njihovog osvještavanja i senzibilizacije, kao i popularizacije programa organizacija s područja zaštite prirode, prezentacije rezultata njihovih znanstvenih istraživanja, stručnih radova, nakladništva i projekata, a organizira se u suradnji s Radnom grupom za zelene knjižnice Hrvatskog knjižničarskog društva. Samim Festivalom, koji se održava pod sloganom „(O)KRENIMO NA ZELENO“ želimo približiti ovu relevantnu tematiku korisnicima knjižnice i široj javnosti, dodatno ukazati na njezinu problematiku i ponuditi alternativu, popularizirati programe znanstvenika i stručnjaka te prezentirati njihove spoznaje, radove i projekte. Festival je zamišljen u 3 dimenzije: 1. izložbena - predstavljanje proizvoda, usluga i programa na štandovima, 2. izlagačka - informiranje kroz predavanja i predstavljanja tematskih radova, odnosno naslova i 3. virtualna - projekcije dokumentarnih filmova, prezentacije i virtualne izložbe. S obzirom na širinu područja koje planiramo pokriti, fokus nam je na izlagačima i sudionicima koji dolaze iz sfere zelene energetike i gradnje, zelenih tehnologija i inovacija, ekološke poljoprivrede i nutricionizma te organizacija s područja zaštite prirode. Želja nam je također uključiti znanstvenike iz područja prirodnih znanosti te nakladnike, udruge i knjižnice koje komuniciraju zelene sadržaje. Ovim Vas putem pozivamo da posjetite Festivala i uživate u bogatom zelenom programu. Stojimo na raspolaganju za više obavijesti na zelena@nsk.hr. Srdačan pozdrav iz Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu!

Ostale vijesti iz teme

ZMAG je u srpnju održao dvije kreativne radionice u sklopu ljetnog programa Ljeto kod Tesle Tehničkog muzeja Nikola Tesla.

Pročitaj više >
02 Kol 2021

Održan i drugi ciklus treninga za buduće stručnjake za mjerenje i praćenje društvenog utjecaja poduzeća međunarodnom metodologijom Economy for the Common Good (ECG).

Pročitaj više >
29 Srp 2021

U novom izdanju magazina D&D koji je na kioscima, inspirirajte se dobrim primjerima iz vrtova Kopenhagena i otoka Krka. 

Pročitaj više >
Više novosti