Zelena košarica

24.09.2018.

Služba socijalnih programa Grada Siska pri Gradskom društvu Crvenog križa Sisak u suradnji s Društvom za socijalnu ekologiju Zeleno Zlato pokrenuli su projekt Zelena košarica. Zelena košarica je projekt socijalnog osnaživanja i uključivanja korisnika zajamčene minimalne naknade kroz koji se želi i promovirati urbane vrtove, ekološki uzgoj hrane i volonterstvo. Crveni križ garda Siska u dogovoru s društvom Zeleno Zlato održavaju gradske vrtove u gradu Sisku. Rado smo se odazvali na poziv te smo na našem imaju ugostili Mirelu Mihaljević, voditeljicu službe za socijalne djelatnosti u gradu Sisku i tri volonterke. Uz kavu i obilazak našega imanje razmijenili smo iskustva. U sklopu projekta Zelena košarica planiraju ulagati veća sredstva i proširiti se na više članova. Podupiremo ovaj projekt a sljedeći susret očekujemo već na našoj razmjeni sjemena.

Ostale vijesti iz teme

ZMAG je u srpnju održao dvije kreativne radionice u sklopu ljetnog programa Ljeto kod Tesle Tehničkog muzeja Nikola Tesla.

Pročitaj više >
02 Kol 2021

Održan i drugi ciklus treninga za buduće stručnjake za mjerenje i praćenje društvenog utjecaja poduzeća međunarodnom metodologijom Economy for the Common Good (ECG).

Pročitaj više >
29 Srp 2021

U novom izdanju magazina D&D koji je na kioscima, inspirirajte se dobrim primjerima iz vrtova Kopenhagena i otoka Krka. 

Pročitaj više >
Više novosti