Zelena akademija

09.09.2018.

U organizaciji Instituta za političku ekologiju od 25. do 30. kolovoza 2018. godine u Komiži, na otoku Visu, održalo se šesto izdanje Zelene akademije. Zelena akademija je program političkog obrazovanja sastavljen od niza predavanja, radionica, debata popraćen filmskim programom. Program je bio podijeljen na tri tematske cjeline: Degrowth & Glocal sustainability, Commons & municipalism i Climate change & just transition. Zelena akademija je okupila niz relevantnih predavača iz različitih dijelova svijeta sa širim obuhvatom navedenih tema. Kao platforma za umrežavanje i razvoj progresivnih misli i ideja, ovaj program se bavi temama koje su konstantne i tiču se života više generacija. Teme o kojima se raspravljalo prolaze kroz dinamiku koju valja pomno pratit i analizirati, kako bi se stvarao šiti društveni pokret otpora današnjem sistemu koji navedena tematska područja sve više ugrožava. Zelena akademija je otpočetka zamišljena kao prostor razmjene, mjesto povezivanja i intelektualan poligon. U tom smislu, ona svojim programom nastoji pružiti podlogu za društveno djelovanje koje ne bi bilo oblikovano samo reakcijom na postojeće nepravilnosti koje nas okružuju. Na Zelenoj akademiji naša članica Domina sudjelovala je na modulu Degrowth & Glocal sustainability dok je naš Dražen bio moderator modula Climate change & just transition. I ove godine je Zelena akademija sa svojim organizacijskim timom provela uspješan kvalitetan i zanimljiv program sa bitnim ekološkim, društvenim i političkim temama.

Ostale vijesti iz teme

ZMAG je u srpnju održao dvije kreativne radionice u sklopu ljetnog programa Ljeto kod Tesle Tehničkog muzeja Nikola Tesla.

Pročitaj više >
02 Kol 2021

Održan i drugi ciklus treninga za buduće stručnjake za mjerenje i praćenje društvenog utjecaja poduzeća međunarodnom metodologijom Economy for the Common Good (ECG).

Pročitaj više >
29 Srp 2021

U novom izdanju magazina D&D koji je na kioscima, inspirirajte se dobrim primjerima iz vrtova Kopenhagena i otoka Krka. 

Pročitaj više >
Više novosti