Edukacije za održivo življenje

Zavrtili smo još jedan krug promjena u Brodarici

22.03.2023.

Nakon radionica vrtlarenja, ponovno smo se uputili do Brodarice sudjelovati u projektu Lokalne akcijske grupe "More 249" -  ZaVRTimo krug promjena II.

17. i 18. ožujka održali smo predavanja i radionice na temu održivog življenja i razvoja s posebnim fokusom na potrebu smanjenja ekološkog otiska.

Prvi dan smo radili s odraslima - učiteljicama OŠ Brodarica te zaposlenicama i suradnicama LAG-a "More 249". Pričali smo o dobroj ekonomiji i serijalu koji uskoro ide na HRT-u, predstavili Reciklirano imanje te materijale za obrazovanje koje koristimo u našim edukativnim aktivnostima. Posebno smo predstavili dokument GreenComp, Europski okvir kompetencija za održivost, koji je na razini Europske Unije glavna smjernica kako poučavati i razvijati kompetencije za održivost kod učenika. Dokument sadrži smjernice za promicanje učenja o okolišnoj održivosti u Europskoj uniji, odnosno skup kompetencija za održivost, a koji je potrebno uključiti u obrazovne programe kako bi učenici razvijali znanje, vještine i stavove te osjećaj odgovornosti i brige za planet i zdravlje svih.

Drugi dan smo u dva navrata, prvo sa učenicima šestih, pa onda osmih razreda, održali radionice te ih podučili kako da postanu aktivisti za održivo življenje i razvoj. Kroz igru i razvoj suradnje, uočavanje najvažnijih područja za održivost, učenje o uzrocima i posljedicama našeg ponašanja i aktivnosti, prenijeli smo mladima znanja i vještine za praktičnu primjenu održivosti.

Ostale vijesti iz teme

U suradnji sa VII gimnazijom u Zagrebu, održali smo 12. svibnja 2023. edukaciju "Permakulturno vrtlarstvo" za učenike.

Pročitaj više >

U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Zagreb i udrugom Pogon - Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade održali smo još jednu vrtlarsku edukaciju za starije osobe.

Pročitaj više >

U suradnji s Volonterskim centrom Zagreb, održali smo još jednu radionicu o održivom razvoju u osnovnoj školi Zorke Sever u Popovači.

Pročitaj više >
Više novosti