Edukacije za održivo življenje

Zavrtili smo još jedan krug promjena u Brodarici

22.03.2023.

Nakon radionica vrtlarenja, ponovno smo se uputili do Brodarice sudjelovati u projektu Lokalne akcijske grupe "More 249" -  ZaVRTimo krug promjena II.

17. i 18. ožujka održali smo predavanja i radionice na temu održivog življenja i razvoja s posebnim fokusom na potrebu smanjenja ekološkog otiska.

Prvi dan smo radili s odraslima - učiteljicama OŠ Brodarica te zaposlenicama i suradnicama LAG-a "More 249". Pričali smo o dobroj ekonomiji i serijalu koji uskoro ide na HRT-u, predstavili Reciklirano imanje te materijale za obrazovanje koje koristimo u našim edukativnim aktivnostima. Posebno smo predstavili dokument GreenComp, Europski okvir kompetencija za održivost, koji je na razini Europske Unije glavna smjernica kako poučavati i razvijati kompetencije za održivost kod učenika. Dokument sadrži smjernice za promicanje učenja o okolišnoj održivosti u Europskoj uniji, odnosno skup kompetencija za održivost, a koji je potrebno uključiti u obrazovne programe kako bi učenici razvijali znanje, vještine i stavove te osjećaj odgovornosti i brige za planet i zdravlje svih.

Drugi dan smo u dva navrata, prvo sa učenicima šestih, pa onda osmih razreda, održali radionice te ih podučili kako da postanu aktivisti za održivo življenje i razvoj. Kroz igru i razvoj suradnje, uočavanje najvažnijih područja za održivost, učenje o uzrocima i posljedicama našeg ponašanja i aktivnosti, prenijeli smo mladima znanja i vještine za praktičnu primjenu održivosti.

Ostale vijesti iz teme

U sklopu projekta "Kozmos" OŠ Dalj, otišli smo na krajnji istok Hrvatske održati predavanje o izazovima održivog razvoja za djelatnike škole.

Pročitaj više >

U ponedjeljak, 27.11. 2023. održali smo posljednju ovogodišnju edukaciju za mlade o povezanosti hrane i klime koja se provodi u sklopu projekta Naša dobra hrana. 

Pročitaj više >

8.11.2003. smo gostovali u Gimnaziji Karlovac na predmetu Politička geografija kojeg vodi naša dugogodišnja suradnica, profesorica Margareta Kulaš.

Pročitaj više >
Više novosti