Edukacija za održivi razvoj

Završio je trening o održivom razvoju u suradnji s udrugom Argonauta

28.11.2019.

Iza nas je završni, treći po redu trening o održivom razvoju za učitelje i učiteljice s Murtera i okolnih mjesta.

Završni trening o održivom razvoju za učitelje i učiteljice s Murtera i okolinih mjesta održao se pored Slunja. Projekt vodi udruga Argonauta s otoka Murtera u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje. Kroz tri susreta, obrađene su teme od ekološkog otiska i kvalitete života, ekopismenosti i poučavanja o održivom razvoju, preko kurikuluma za međupredmetnu temu Održivi razvoj do utjecaja i važnosti hrane za održivost i pravednost u svijetu, dobre ekonomije i pozitivnih ekonomskih modela koji poštuju ljude i ekosustave, i to sve upareno s radionicama, predavanjima i metodama učenja, grupnim radom te učenjem kroz igru i kreativnost koje je držao trener Domagoj Kovačić.

Neki od polaznika i polaznica treninga budući su koordinatori Plave eko-patrole što je glavni cilj projekta udruge Argonauta, ali kroz sve četiri grupe kako smo se podijelili prezentirali su svoje završne obrazovne radove u najboljem mogućem smislu i praksi educiranja djece i mladih o održivom razvoju.

Hvala puno Ivani i Mirti na organizaciji – toliko je sve imalo smisla unatoč umoru, neprospavanim noćima i pararlelnim obavezama.

Ostale vijesti iz teme

Predavanje o ekološkom otisku za škole koje sudjeluju u projektu Otapam li ledenjake? pratilo je 92 srednjoškolca koji su aktivno sudjelovali u traženju odgovora na pitanje kako smanjiti ekološki otisak.

Pročitaj više >

Novo i vrijedno izdanje u ZMAG-ovoj izdavačkoj djelatnosti je praktični priručnik Alati za suradnju škola i lokalne zajednice za održivi razvoj koji je dostupan za besplatno preuzimanje u našoj Bazi znanja.

Pročitaj više >

Aktualni projekt EdUTOPIJA 21 – stvaramo održivu budućnost predstavlja Antonia Banović, voditeljica projekta.

Pročitaj više >
Više novosti