Završen proljetni Tečaj permakulturnog dizajna (PDC) 2023.

10.05.2023.

Završio je ZMAG-ov proljetni Tečaj permakulturnog dizajna koji se održao od 24.3. do 23.4.2023. na Recikliranom imanju u selu Vukomerić.  

Međunarodni PDC (Permaculture design course) se sastoji najvećim dijelom od teorijskog rada, no kroz radionice i demonstracije, učili smo i praktično na živim primjerima iz područja prirodnog graditeljstva, agroekologije, dobre ekonomije, obnovljivih izvora energije i održivog upravljanja resursima.   

Kroz 11 radnih dana i 72 radna sata, educirali smo nevjerojatno pripremljenu i motiviranu grupu od 14 osoba koje su osposobljene za samostalni rad i razvoj različitih održivih projekata. Bogatstvo različitosti, duboko razumijevanje i međusobna podrška obilježili su rad i ove veličanstvene grupe ljudi. Stvorili su se aktivni timovi koji, kroz regionalnu povezanost, već nalaze odgovore na nove izazove.

Učili smo tehnike i vještine primjenjive održivosti kroz dizajniranja farmi, imanja, okućnica, tranzicijskih gospodarstava, urbanih zona, turističkih resorta, kampova, umjetničkih ateljea, edukacijskih i kulturnih platformi.

Polaznici su svoje predznanje i iskustvo nadogradili znanjima i vještinama koje će primjenjivati na svojim projektima diljem Hrvatske na urbanim i ruralnim sredinama: u Zagrebu, Orahovici, Požegi, Hrvatskoj Dubici, Stubičkim Toplicama, Bokanjcu i Bilom Brigu kod Zadra, Sesvetama, Džaperovcu kod Vojnića, Dubovcu kod Bedekovčine, Pazarištu kod Gospića, Rijeci, Garešnici i Samoboru.

Čestitamo friško certificiranim permakulturašima!

Želimo vam svu sreću i uspjeh.
Vaša ZMAG ekipa.

Ostale vijesti iz teme

21 Svi 2024

7 i 8. svibnja 2024. otputovali smo na jug do naših starih partnera iz LAG More 249. Ovaj put je mjesto edukativnih aktivnosti bio Pirovac i tamošnja osnovna škola.

Pročitaj više >
20 Svi 2024

Nakon uspješne prošlogodišnje radionice, ove smo godine održali trodnevnu radionicu u šumi pored Recikliranog imanja.

Pročitaj više >
20 Svi 2024

U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Zagreb, Pogonom i Močvarom održali smo vrtlarski radionicu " za treću životnu dob.

Pročitaj više >
Više novosti