Završen proljetni Tečaj permakulturnog dizajna (PDC) 2023.

10.05.2023.

Završio je ZMAG-ov proljetni Tečaj permakulturnog dizajna koji se održao od 24.3. do 23.4.2023. na Recikliranom imanju u selu Vukomerić.  

Međunarodni PDC (Permaculture design course) se sastoji najvećim dijelom od teorijskog rada, no kroz radionice i demonstracije, učili smo i praktično na živim primjerima iz područja prirodnog graditeljstva, agroekologije, dobre ekonomije, obnovljivih izvora energije i održivog upravljanja resursima.   

Kroz 11 radnih dana i 72 radna sata, educirali smo nevjerojatno pripremljenu i motiviranu grupu od 14 osoba koje su osposobljene za samostalni rad i razvoj različitih održivih projekata. Bogatstvo različitosti, duboko razumijevanje i međusobna podrška obilježili su rad i ove veličanstvene grupe ljudi. Stvorili su se aktivni timovi koji, kroz regionalnu povezanost, već nalaze odgovore na nove izazove.

Učili smo tehnike i vještine primjenjive održivosti kroz dizajniranja farmi, imanja, okućnica, tranzicijskih gospodarstava, urbanih zona, turističkih resorta, kampova, umjetničkih ateljea, edukacijskih i kulturnih platformi.

Polaznici su svoje predznanje i iskustvo nadogradili znanjima i vještinama koje će primjenjivati na svojim projektima diljem Hrvatske na urbanim i ruralnim sredinama: u Zagrebu, Orahovici, Požegi, Hrvatskoj Dubici, Stubičkim Toplicama, Bokanjcu i Bilom Brigu kod Zadra, Sesvetama, Džaperovcu kod Vojnića, Dubovcu kod Bedekovčine, Pazarištu kod Gospića, Rijeci, Garešnici i Samoboru.

Čestitamo friško certificiranim permakulturašima!

Želimo vam svu sreću i uspjeh.
Vaša ZMAG ekipa.

Ostale vijesti iz teme

Pogledajte novu epizodu emisije Koordinacija koja pokriva aktualne teme iz svijeta građevinarstva te donosi prilog sa Recikliranog imanja.

Pročitaj više >
16 Tra 2024

Prvog dana uskršnjih praznika, u sklopu izvannastavne aktivnosti "Činimo dobro uz otisak srca" posjetili su nas učenici 4. i 8. razreda OŠ Katarine Zrinski iz Krnjaka.

Pročitaj više >
13 Tra 2024

Ovom smo prilikom predstavili našu Društvenu banku sjemena i organizirali malu sjemensku razmjenu za sve zainteresirane, a naša aktivna članica Marcela Velfl održala je predavanje o adaptivnom vrtlarenju.

Pročitaj više >
Više novosti