Završen proljetni Tečaj permakulturnog dizajna (PDC) 2023.

10.05.2023.

Završio je ZMAG-ov proljetni Tečaj permakulturnog dizajna koji se održao od 24.3. do 23.4.2023. na Recikliranom imanju u selu Vukomerić.  

Međunarodni PDC (Permaculture design course) se sastoji najvećim dijelom od teorijskog rada, no kroz radionice i demonstracije, učili smo i praktično na živim primjerima iz područja prirodnog graditeljstva, agroekologije, dobre ekonomije, obnovljivih izvora energije i održivog upravljanja resursima.   

Kroz 11 radnih dana i 72 radna sata, educirali smo nevjerojatno pripremljenu i motiviranu grupu od 14 osoba koje su osposobljene za samostalni rad i razvoj različitih održivih projekata. Bogatstvo različitosti, duboko razumijevanje i međusobna podrška obilježili su rad i ove veličanstvene grupe ljudi. Stvorili su se aktivni timovi koji, kroz regionalnu povezanost, već nalaze odgovore na nove izazove.

Učili smo tehnike i vještine primjenjive održivosti kroz dizajniranja farmi, imanja, okućnica, tranzicijskih gospodarstava, urbanih zona, turističkih resorta, kampova, umjetničkih ateljea, edukacijskih i kulturnih platformi.

Polaznici su svoje predznanje i iskustvo nadogradili znanjima i vještinama koje će primjenjivati na svojim projektima diljem Hrvatske na urbanim i ruralnim sredinama: u Zagrebu, Orahovici, Požegi, Hrvatskoj Dubici, Stubičkim Toplicama, Bokanjcu i Bilom Brigu kod Zadra, Sesvetama, Džaperovcu kod Vojnića, Dubovcu kod Bedekovčine, Pazarištu kod Gospića, Rijeci, Garešnici i Samoboru.

Čestitamo friško certificiranim permakulturašima!

Želimo vam svu sreću i uspjeh.
Vaša ZMAG ekipa.

Ostale vijesti iz teme

01 Lip 2023

26. svibnja 2023. sudjelovali smo na na radionici "Zalijevanje biljaka preko ljeta na balkonskim vrtovima" koju je organizirala udruga Zeleni inkubator iz Zagreba.

Pročitaj više >
24 Svi 2023

Održivo graditeljstvo i gradnja tema su posljednje, šeste epizode dokumentarnog serijala "Dobra eknomija". 

Pročitaj više >
23 Svi 2023

Pogledajte kako nam je bilo na prvoj radionici "Bushcraft - uvod u kampiranje" koju smo održali unatoč kiši.

Pročitaj više >
Više novosti