Edukacija za održivi razvoj

Završen ciklus radionica kreativnog recikliranja za osobe starije od 55 godina

09.09.2019.

U četiri zagrebačka doma za starije ljeto je bilo zabavno i radno – realizirano je čak osam radionica kreativnog recikliranja odjeće i plastičnih vrećica.

Kroz lipanj i srpanj ZMAG je, u suradnji s Tehničkim muzejom Nikola Tesla, održao osam radionica kreativnog recikliranja odjeće i plastičnih vrećica u četiri različita zagrebačka doma za starije. Radionice su realizirane u sklopu programa participativnog kulturno-umjetničkog projekta Muzeja, Skrojene budućnosti, namijenjenog osobama starijim od 55 godina, a usmjerenog na stjecanje vještina kreativnog iskorištavanja tekstilnog otpada putem recikliranja i na širenje znanja o novim oblicima samoorganiziranja kroz DIY (uradi sam) praksu.

Bilo je vrlo zanimljivo raditi sa šarmantnim i zabavnim sudionicama starije životne dobi – one najangažiranije čak su nakratko i preuzele vođenje radionice kako bi pokazale svoje vrijedne vještine stvaranja rukotvorina.

Ostale vijesti iz teme

Predavanje o ekološkom otisku za škole koje sudjeluju u projektu Otapam li ledenjake? pratilo je 92 srednjoškolca koji su aktivno sudjelovali u traženju odgovora na pitanje kako smanjiti ekološki otisak.

Pročitaj više >

Novo i vrijedno izdanje u ZMAG-ovoj izdavačkoj djelatnosti je praktični priručnik Alati za suradnju škola i lokalne zajednice za održivi razvoj koji je dostupan za besplatno preuzimanje u našoj Bazi znanja.

Pročitaj više >

Aktualni projekt EdUTOPIJA 21 – stvaramo održivu budućnost predstavlja Antonia Banović, voditeljica projekta.

Pročitaj više >
Više novosti