Kamp je održan od 25.-27.8. na Recikliranom imanju u selu Vukomerić, a polaznici su, kroz niz praktičnih radionica, upoznali koncept agroekologije i aktivnosti ZMAG-a te stekli dojam o tome kako je to boraviti i raditi na permakulturnom imanju na vrhuncu vrtlarske sezone.
10 polaznika ovogodišnjeg kampa imalo je priliku sudjelovati u 8 različitih radionica i steći različite praktične vještine. Program je uključivao edukacije o uzgoju povrća - uvod u eko vrtlarenje, organizaciju vrta i sjemenarstvo. Kroz šetnju obližnjom šumom, učilo se o prepoznavanju samoniklog jestivog i ljekovitog bilja dok je u večernjim satima održan biljnji kružok na kojem smo pričali o njegovoj primjeni. Na kulinarskim radionicama pripremali smo ukusne i zdrave "no waste" obroke od svježih, lokalnih namirnica i plodova iz vrta, pekli smo domaće pizze u krušnoj peći, izradili "lažni" ajvar od pečenih paprika te razvaljali tradicionalni soparnik sa domaćom blitvom.
U nedjelju smo posjetili imanje obitelji Adamić u Pokupskom gdje su nas srdačno dočekali supružnici Ljiljana i Željko. Ondje smo se susreli s pravim čudom prirode - vrt koji je tjedan dana sredinom svibnja bio poplavljen i čiju je zemlju Kupa povukla sa sobom, dočekao nas je u svoj svojoj raskoši! Ljiljana nije dugo očajavala već se, nakon poplave, marljivo i pažljivo vratila radovima u vrtu gdje uzgaja mnoštvo različitog voća i povrća, među kojima i neke starinske sorte. Osim vrta koji je pravi prikaz bioraznolikosti, na imanju se nalazi stotinjak kokoši, nekoliko maca i pasa koji su nas radoznalo i veselo pozdravili.
Iako je ovaj vikend bio jedan od najtoplijih, osim predavanja i radionica na imanju, uspješno smo proveli i akciju u Liljaninom vrtu - prorijedili smo gusti nasad starinskih jagoda mjesečarki, a zatim se počastili domaćom bučnicom i štrudlom od jabuke te nagradili osvježenjem na rijeci Kupi.