Vrtlarska radionica u OŠ Tituš Brezovački u suradnji s VCZ-om Zagreb

09.05.2023.

U suradnji s Volonterskim centrom Zagreb, održali smo radionicu o održivom razvoju za 100 učenika osnovne škole Tituš Brezovački u Zagrebu.

Kroz nekoliko školskih sati, s učenicima smo uredili zelene površine njihovih atrijskih vrtova te sijali i sadili biljne zadruge ispod voćaka koje je ondje radnije posadila ekipa iz udruge Zasadi stablo, ne budi panj. Jedna je grupa učenika dobila i zadatak osmisliti i nacrtati najljepši školski vrt, a radovi su zatim izloženi na školskim panoima.

Zajedno sa svojim nastavnicima, učenici će nastaviti brinuti o bobičastom voću, cvijeću, povrću i začinima u njihovom školskom vrtu i, nadamo se, uživati u procesu i puno toga naučiti.

Radionica je održana 27.4.2023. u sklopu projekta:“Volonterstvo u školama – zajedno za humanije društvo” kojem je cilj upoznati učenike s pojmom i dobrobitima volontiranja te ih motivirali da se uključe u različite volonterske aktivnosti, a projekt je financiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Ostale vijesti iz teme

U ponedjeljak, 27.11. 2023. održali smo posljednju ovogodišnju edukaciju za mlade o povezanosti hrane i klime koja se provodi u sklopu projekta Naša dobra hrana. 

Pročitaj više >
29 Stu 2023

Akciju sadnje hrasta lužnjaka u Turopoljskom lugu organizirao je LAG Zrinska gora - Turopolje u sklopu projekta "Pluća turopoljskog kraja."

Pročitaj više >
27 Stu 2023

U petak 17.11. 2023. posjetili smo obitelj Marelja koji grade jedinstvenu niskoenergetsku kuću od slame u Koprivnici. Pogledajte kako izgleda proces njene gradnje.

Pročitaj više >
Više novosti