Vrtlarska radionica u OŠ Tituš Brezovački u suradnji s VCZ-om Zagreb

09.05.2023.

U suradnji s Volonterskim centrom Zagreb, održali smo radionicu o održivom razvoju za 100 učenika osnovne škole Tituš Brezovački u Zagrebu.

Kroz nekoliko školskih sati, s učenicima smo uredili zelene površine njihovih atrijskih vrtova te sijali i sadili biljne zadruge ispod voćaka koje je ondje radnije posadila ekipa iz udruge Zasadi stablo, ne budi panj. Jedna je grupa učenika dobila i zadatak osmisliti i nacrtati najljepši školski vrt, a radovi su zatim izloženi na školskim panoima.

Zajedno sa svojim nastavnicima, učenici će nastaviti brinuti o bobičastom voću, cvijeću, povrću i začinima u njihovom školskom vrtu i, nadamo se, uživati u procesu i puno toga naučiti.

Radionica je održana 27.4.2023. u sklopu projekta:“Volonterstvo u školama – zajedno za humanije društvo” kojem je cilj upoznati učenike s pojmom i dobrobitima volontiranja te ih motivirali da se uključe u različite volonterske aktivnosti, a projekt je financiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Ostale vijesti iz teme

01 Lip 2023

26. svibnja 2023. sudjelovali smo na na radionici "Zalijevanje biljaka preko ljeta na balkonskim vrtovima" koju je organizirala udruga Zeleni inkubator iz Zagreba.

Pročitaj više >
24 Svi 2023

Održivo graditeljstvo i gradnja tema su posljednje, šeste epizode dokumentarnog serijala "Dobra eknomija". 

Pročitaj više >
23 Svi 2023

Pogledajte kako nam je bilo na prvoj radionici "Bushcraft - uvod u kampiranje" koju smo održali unatoč kiši.

Pročitaj više >
Više novosti