Edukacija za održivi razvoj

Vrtlarili smo s osnovnoškolcima u OŠ Velika Pisanica

03.05.2021.

 U sklopu suradnje ZMAG-a i Udruge žena Velike Pisanice, u travnju je održana i vrtlarska radionica za osnovnoškolce.

U OŠ Velika Pisanica, 12. travnja 2021., ZMAG-ove vrtekice Sendy Osmičević i Sonja Mikulek pokazale su učenicima 3. razreda kako obaviti pripremne vrtlarske radnje, kako sijati sjeme u kontejnere i direknto u tlo. Osim što ova škola već ima uspostavljenje povišene gredice i začinsku spiralu, u dvorištu je postavila i veliki plastenik u kojem smo s djecom pripremali tlo, plijevili korov te posijali povrtnice.

Nakon prave radne akcije uslijedio je kreativni dio u kojem je svaki učenik ukrasio crtežima svoju teglicu s posijanim cvijećem. Budući da se vrtne gredice odnosno plastenk nalaze tik do škole, rezultate svog truda učenici će moći pratiti svakodnevno, a uskoro i uživati u ljepoti cvijeća i ukusnom povrću koje su posadili vlastitim rukama.

Ovaj događaj sufinancirala je Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u sklopu programa Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja permakulture.

Ostale vijesti iz teme

Osmi vodič Zdravo i održivo dobro je za sve iz ZMAG-ove nove serije edukativnih materijala Što djeca trebaju znati o održivom razvoju pripremila je Mateja Medić iz ZMAG-a.

Pročitaj više >

U organizaciji Goethe Instituta, ZMAG je održao radionicu kreativnog recikliranja: Mašta reciklira svašta.

Pročitaj više >

ZMAG je ugostio grupu učitelja i ravnatelja koji su došli u posjetu Recikliranom imanju u sklopu projekta UZBRDO – Učim Zamišljam Biram Rastem Djelujem Održivo.

Pročitaj više >
Više novosti