Edukacije za održivo življenje

 "Vrtlarenje na balkonu" - nova radionica za osobe treće životne dobi

16.05.2023.

U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Zagreb i udrugom Pogon - Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade održali smo još jednu vrtlarsku edukaciju "Vrtlarenje na balkonu" za starije osobe.

Radionicu smo održali 10.5.2023. na ulazu Pogona i Močvare. U veselom ženskom društvu održali smo predavanje i radionicu, a polaznice su naučile kako koristiti raspoložive male prostore terasa i balkona, vertikalno saditi, kompostirati u stanu, privući oprašivače te osigurati zasjenu od jakog sunca. Saznale su i koje posude i kontejnere koristiti, što saditi na sjenovitim balkonima te mogu li kombinirati različite vrste u istim teglama.

U sklopu radionice sadili smo različite začine, povrće i ukrasno bilje te obnavljali Pogonov vertikalni vrt koji je popunjen dodatnim sukulentima, nevenima, borečom, a upala je ondje i pokoja sjemenka rikole. Drage gospođe su obećale da će obilaziti posađeno, a uz najavljene obilne kiše, vjerujemo da će se sve primiti i dobro napredovati.

Ostale vijesti iz teme

U sklopu projekta "Kozmos" OŠ Dalj, otišli smo na krajnji istok Hrvatske održati predavanje o izazovima održivog razvoja za djelatnike škole.

Pročitaj više >

U ponedjeljak, 27.11. 2023. održali smo posljednju ovogodišnju edukaciju za mlade o povezanosti hrane i klime koja se provodi u sklopu projekta Naša dobra hrana. 

Pročitaj više >

8.11.2003. smo gostovali u Gimnaziji Karlovac na predmetu Politička geografija kojeg vodi naša dugogodišnja suradnica, profesorica Margareta Kulaš.

Pročitaj više >
Više novosti