Edukacija za održivi razvoj

Vodili smo sjajnu radionicu kreativnog recikliranja odjeće i plastičnih vrećica

09.05.2019.

Odazvali smo se pozivu Tehničkog muzeja Nikola Tesla i održali kreativno-ekološku radionicu za osobe starije od 55 godina.

U suradnji s Tehničkim muzejom Nikola Tesla, 23. i 24. travnja 2019., ZMAG je održao radionicu kreativnog recikliranja odjeće i plastičnih vrećica u Zagrebu. Radionica je bila dio programa participativnog kulturno-umjetničkog projekta Muzeja Skrojene budućnosti namijenjenog osobama starijim od 55 godina, a usmjerenog na stjecanje vještina kreativnog iskorištavanja tekstilnog otpada putem recikliranja i na širenje znanja o novim oblicima samoorganiziranja kroz DIY (uradi sam) praksu.

Na ovoj zanimljivoj i kreativnoj radionici sudionice su imale prilike naučiti kako plastičnim vrećicama i starim T-shirt majicama udahnuti novi život te ih prenamijeniti u torbice, nakit i druge uporabne predmete.

Tekstilna industrija jedan je od najvećih onečišćivača okoliša. Pored negativnih posljedica proizvodnje, veliki problem predstavlja i gospodarenje tekstilnim otpadom. Prema statističkim podacima svako kućanstvo godišnje proizvede 4 kg tekstilnog otpada, a čak 90% otpada nastalog unutar kućanstava moglo bi biti ponovno iskorišteno.

Ostale vijesti iz teme

U Eko kutku na VG Festu održali smo radionicu kreativnog recikliranja za djecu pod nazivom Eko kreativci.

Pročitaj više >

Dražen Šimleša iz ZMAG-a gostovao je kao predavač u edukativnom programu online škole European Municipalist School, namijenjenom aktivizmu u gradovima i urbanim sredinama Europe.

Pročitaj više >

Deseti vodič DIY: Izrada biljnog praha za čišćenje lica iz ZMAG-ove nove serije edukativnih materijala Što djeca trebaju znati o održivom razvoju pripremila je Ivana Turković iz ZMAG-a.

Pročitaj više >
Više novosti