Edukacija za održivi razvoj

Vodili smo sjajne radionice za djecu i mlade u sklopu Eliassonovog interaktivnog umjetničkog projekta Earth Speakr

24.11.2020.

U sklopu interaktivnog umjetničkog projekta Earth Speakr, međunarodno poznatog umjetnika Olafura Eliassona, pokrenutog povodom predsjedanja Njemačke Vijećem Europske unije, ZMAG je 7. i 14. studenog 2020. održao online predavanja i kreativne radionice za djecu i mlade. 

Predavanja Mijenjamo klimu, možemo li promijeniti i sebe?Otpad i plastika te dvije radionice pod nazivom Mašta reciklira svašta, u organizaciji Goethe Instituta, vodili su Dražen Šimleša i Mateja Medić iz ZMAG-a, a na njima su sudjelovali učenici i učenice od 8 do 17 godina te knjižničari/ke iz cijele Hrvatske.

U oba termina prvi dio edukacije bio je teorijski input o sadašnjem stanju Zemlje, s fokusom na klimatske promjene i plastično zagađenje, nakon kojeg je uslijedila praktična radionica izrade predmeta recikliranjem ili ponovnom uporabom. Iako je online format pomalo neobičan za kreativne interaktivne radionice, ovo je bila sjajna prilika da nam se priključe sudionici i sudionice iz različitih dijelova Hrvatske. Izradili su novčanike od plastičnih vrećica te platnene torbe za kupovinu od starih t-shirt majici te, koristeći aplikaciju Earth Speakr, poslali svoju poruku o budućnosti Zemlje svojim vršnjacima.

Ostale vijesti iz teme

Predavanje o ekološkom otisku za škole koje sudjeluju u projektu Otapam li ledenjake? pratilo je 92 srednjoškolca koji su aktivno sudjelovali u traženju odgovora na pitanje kako smanjiti ekološki otisak.

Pročitaj više >

Novo i vrijedno izdanje u ZMAG-ovoj izdavačkoj djelatnosti je praktični priručnik Alati za suradnju škola i lokalne zajednice za održivi razvoj koji je dostupan za besplatno preuzimanje u našoj Bazi znanja.

Pročitaj više >

Aktualni projekt EdUTOPIJA 21 – stvaramo održivu budućnost predstavlja Antonia Banović, voditeljica projekta.

Pročitaj više >
Više novosti