Agroekologija

Vikend radionica permakulture u Tuzli nije mogla biti bolja

12.05.2019.

Iza nas je divan radni vikend u Tuzli, ponovio se!

ZMAG je 26. i 27. travnja 2019. gostovao u Tuzli i tamo, u suradnji sa Sadimo i rastimo, održao vikend radionicu permakulture. Prvog dana program je uključivao predstavljanje ZMAG-a i predavanje Uvod u permakulturu, uz prateću razmjenu sjemena. Posjetitelji su na predavanje stigli s puno zanimljivih pitanja i komentara pa su se razgovori nastavili u neformalnom obliku i nakon završetka predavanja.

Drugi dan ZMAG je održao radionicu kućnog kompostiranja i izrade prirodne kozmetike. Interes posjetitelja nza obje radionice bio je velik, a polaznici su naučili tajne kompostiranja u kući i izradili dva proizvoda od četiri sastojka koje su ujedno i ponijeli kući.

Foto: Davor Matošević

Ostale vijesti iz teme

17 Lip 2021

Iza nas je drugi po redu vikend Food Wave treninga koji je ponovno okupio mlade ljude zainteresirane za povezanost hrane i klimatskih promjena, a ovaj put smo učili smo više o o kratkim i solidarnim lancima opskrbe, kompostiranju u stanu i pripremi zdrave hrane.

Pročitaj više >
16 Lip 2021

I ove godine je na Recikliranom imanju održana praksa za studente Agronomskog fakulteta.

Pročitaj više >
10 Lip 2021

Upoznajte naših devet vrijednih aktivnih članova Društvene banke sjemena koji nam pomažu u prikupljanju i očuvanju lokalnih i tradicijskih sorti sjemena.

Pročitaj više >
Više novosti