Edukacija za održivi razvoj

Uspješno održan projekt Hoću to! 4 – upoznali smo učenike sa šumskim svijetom

28.04.2021.

U skopu projekta Hoću to! 4, na Recikliranom imanju u Vukomeriću, 30. ožujka. i 14. travnja 2021., održana je interaktivna i praktična radionica s ciljem upoznavanja šume, na kojoj su sudjelovali učenici područnih škola Dubranec i Lukavec.

Radionica je obuhvaćala upoznavanje s biljnim i životinjskim svijetom, isticanje važnosti šume i njenog očuvanja, sakupljanje šumskog blaga, prepoznavanje stabala, a sve to kroz šetnju šumom i zabavne igre. U drugom djelu radionice, polaznici su posijali svoje biljke u teglice te ih samostalno ukrasili. Teglice su ponijeli sa sobom u školu, kako bi mogli pratiti razvoj biljke i nastaviti brinuti za nju, a na poklon su dobili i ZMAG-ove platnene torbe za sakupljanje bilja.

Nakon boravka na svježem zraku, svatko brzo ogladni, stoga smo se pobrinuli da osiguramo i ukusne sendviče i čaj te da radionicu završimo veseli, siti i educirani.

Projekt sufinancira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva i Zagrebačka županija.

 

 

 

Ostale vijesti iz teme

Osmi vodič Zdravo i održivo dobro je za sve iz ZMAG-ove nove serije edukativnih materijala Što djeca trebaju znati o održivom razvoju pripremila je Mateja Medić iz ZMAG-a.

Pročitaj više >

U organizaciji Goethe Instituta, ZMAG je održao radionicu kreativnog recikliranja: Mašta reciklira svašta.

Pročitaj više >

 U sklopu suradnje ZMAG-a i Udruge žena Velike Pisanice, u travnju je održana i vrtlarska radionica za osnovnoškolce.

Pročitaj više >
Više novosti