Agroekologija

Upravo se pakiraju paketići sjemena za članove Društvene banke sjemena – ako se niste učlanili još stignete!

29.01.2020.

Još stignete postati član ZMAG-ove Društvene banke sjemena, "usvojiti" sjeme i ostvariti niz pogodnosti!

Za sve članove Društvene banke sjemena, ZMAG je pripremio paketiće sjemena koje je ilustrirala Nastja Kljajić i izdizajnirala Barbara Majnarić te Priručnik o sijanju koji će vam pomoći pri uzgoju vašeg cvijeća i povrća.

POSTANITE ČLAN DRUŠTVENE BANKE SJEMENA

Također, u planu je organizacija ZMAG-ove velike razmjene sjemena 7. ožujka, DBS radionice na Recikliranom imanju u travnju na kojoj će se učiti više o vještinama sjemenarstva i vrtlarstva (ukoliko bude bilo više prijava iz istog dijela Hrvatske, postoji mogućnost održavanja radionice i u drugim mjestima), dok u listopadu slijedi konferencija Naša dobra hrana.

Ono najbitnije je da članarinom podržavate:

• postojanje Fonda solidarnosti, "kase" uzajamne pomoći za sjemenare i ekološke OPG-ove i ulaganje u edukacije i/ili nabavu opreme te ostale troškove rada Društvene banke sjemena
• lobiranje na nacionalnoj i međunarodnoj razini na temu važnih pitanja zaštite okoliša
• kultiviranje organskih vrtova, pokazujući tehnike i najbolju praksu, te educiranje i inspiriranje posjetitelja
• povezivanje i jačanje zajednica i radnih mjesta kroz organski rast
• štićenje lokalne biljne baštine
• pridonošenje ključnom opstanku ugroženih sorti i očuvanju bioraznolikosti

I šaljete jasnu poruku kako sjeme nije ničije vlasništvo, ali svi imaju jednaku odgovornost brinuti se o zajedničkoj kolekciji!

Nastja Kljajić djeluje pod umjetničkim imenom Artikal, uglavnom se bavi street artom (uličnom umjetnošću) ali vodi još jedan projekt nazvan nadin.artikal, u kojem djeluje kao autorica „nove robne marke“ otisnute sitotiskom na second-hand odjeći, a time progovara o konzumerizmu.

Društvenu banku sjemena sufinancirala je Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u sklopu programa Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja permakulture.

“Koristeći ilustraciju i tehniku kolaža kao nadopunu svog likovnog i grafičkog obrazovanja, na humorističan i ciničan način uvodi nas ne samo u svoj svijet, nego nas konfrontira s vlastitim identitetom, društvenim stereotipima, te dominantnim estetskim i etičkim vrijednostima,” potpisuje doc. dr. sc. Karla Lebhaft.

Veselimo se novim članovima!

 

Ostale vijesti iz teme

20 Svi 2022

Pozivamo vas na besplatne Food Wave aktivnosti koje će se održati u subotu 21.05.2022. od 11 - 15 sati na Bundeku, u sklopu manifestacije Floraart.

Pročitaj više >
11 Svi 2022

Sudjelovali smo na okruglom stolu kojeg su, u sklopu projekta "Budućnost je ekološka", organizirale udruge Biovrt - u skladu s prirodom i Hrvatski savez udruga ekoloških proizvođača.

Pročitaj više >
03 Svi 2022

Na poziv Komunalnog društva 1. Maj Labin, uputili smo se u Istru održati radionicu o eko vrtlarenju.

Pročitaj više >
Više novosti