Agroekologija

Upravo se pakiraju paketići sjemena za članove Društvene banke sjemena – ako se niste učlanili još stignete!

29.01.2020.

Još stignete postati član ZMAG-ove Društvene banke sjemena, "usvojiti" sjeme i ostvariti niz pogodnosti!

Za sve članove Društvene banke sjemena, ZMAG je pripremio paketiće sjemena koje je ilustrirala Nastja Kljajić i izdizajnirala Barbara Majnarić te Priručnik o sijanju koji će vam pomoći pri uzgoju vašeg cvijeća i povrća.

POSTANITE ČLAN DRUŠTVENE BANKE SJEMENA

Također, u planu je organizacija ZMAG-ove velike razmjene sjemena 7. ožujka, DBS radionice na Recikliranom imanju u travnju na kojoj će se učiti više o vještinama sjemenarstva i vrtlarstva (ukoliko bude bilo više prijava iz istog dijela Hrvatske, postoji mogućnost održavanja radionice i u drugim mjestima), dok u listopadu slijedi konferencija Naša dobra hrana.

Ono najbitnije je da članarinom podržavate:

• postojanje Fonda solidarnosti, "kase" uzajamne pomoći za sjemenare i ekološke OPG-ove i ulaganje u edukacije i/ili nabavu opreme te ostale troškove rada Društvene banke sjemena
• lobiranje na nacionalnoj i međunarodnoj razini na temu važnih pitanja zaštite okoliša
• kultiviranje organskih vrtova, pokazujući tehnike i najbolju praksu, te educiranje i inspiriranje posjetitelja
• povezivanje i jačanje zajednica i radnih mjesta kroz organski rast
• štićenje lokalne biljne baštine
• pridonošenje ključnom opstanku ugroženih sorti i očuvanju bioraznolikosti

I šaljete jasnu poruku kako sjeme nije ničije vlasništvo, ali svi imaju jednaku odgovornost brinuti se o zajedničkoj kolekciji!

Nastja Kljajić djeluje pod umjetničkim imenom Artikal, uglavnom se bavi street artom (uličnom umjetnošću) ali vodi još jedan projekt nazvan nadin.artikal, u kojem djeluje kao autorica „nove robne marke“ otisnute sitotiskom na second-hand odjeći, a time progovara o konzumerizmu.

“Koristeći ilustraciju i tehniku kolaža kao nadopunu svog likovnog i grafičkog obrazovanja, na humorističan i ciničan način uvodi nas ne samo u svoj svijet, nego nas konfrontira s vlastitim identitetom, društvenim stereotipima, te dominantnim estetskim i etičkim vrijednostima,” potpisuje doc. dr. sc. Karla Lebhaft.

Veselimo se novim članovima!

 

Ostale vijesti iz teme

04 Pro 2020

U suradnji ZMAG-a i Galerije Miroslav Kraljević talijanska umjetnica Egle Oddo, kao nastavak izložbe Pet kratkih priča, izvela je seriju javnih performansa i održala panel na temu sjemena i biološke raznolikosti.

Pročitaj više >
27 Stu 2020

Konferenciju možete pratiti uživo ove subote od 10 do 13 sati putem Facebook i YouTube kanala ZMAG-a.

Pročitaj više >
24 Stu 2020

Vizije i instrumenti održivog razvoja na lokalnoj razini naziv je online seminara za vijećnike i vijećnice te članove savjeta mladih koji se održao 7. studenog 2020., a na kojem je kao jedan od voditelja grupa i predavača sudjelovao i Dražen Šimleša iz ZMAG-a.

Pročitaj više >
Više novosti