Edukacije za održivo življenje

Uključili smo maštu i reciklirali s osnovnoškolcima u Zagrebu

21.12.2021.

ZMAG je pod vodstvom Mateje Medić održao predavanje o plastičnom zagađenju i četiri radionice recikliranja plastičnih vrećica Mašta reciklira svašta za djecu OŠ Kralja Tomislava u Zagrebu.

Predavanje o plastičnom zagađenju i radionice recikliranja održale su se 1. i 2. prosinca 2021. za učenice i učenike Osnovne škole Kralja Tomislava u Zagrebu. Djeca su zainteresirano slušala o probemima plastičnog zagađenja i zero-waste rješenjima te nakon toga učila kako od plastičnih vrećica, koje se nažalost još uvijek gomilaju u našim domovima i okolišu, tehnikom taljenja izraditi korisne uporabne predmete. Tako su stvorili prekrasne reciklirane radove: torbe, pernice, torbice za mobitele pa čak i božićne ukrase.

Nadamo se da će ova zanimljiva tehnika recikliranja biti korisna učenicima i učiteljicama u budućim kreativnim aktivnostima, a mi se radujemo novim prilikama za ovakva edukativna druženja u školskim učionicama!

Ostale vijesti iz teme

Početkom svibnja u Zagrebu održan je festival "Dobra energija" na kojem je sudjelovao i ZMAG-ov član Ivan Zoković.

Pročitaj više >

ZMAG je pod vodstvom Mateje Medić održao još jednu radionicu recikliranja za djecu Osnovne škole Kralja Tomislava u Zagrebu.

Pročitaj više >

Konferencija "Zajedno znanjem" bit će posvećena rastućem problemu siromaštva i socijalne isključenosti, a održat će se 12. i 13. svibnja 2022. godine u Splitu.

Pročitaj više >
Više novosti