Edukacija za održivi razvoj

Udruga Odraz u posjeti ZMAG-u – za još bolje obrazovanje za održivi razvoj

27.12.2019.

ZMAG je pred kraj godine ugostio udrugu Odraz i njihove učitelje i učiteljice iz Zagreba, Splita, Rijeke i Osijeka s kojima rade na obrazovanju za održivi razvoj.

Još jedna zanimljiva posjeta na Recikliranom imanju održala se 30. studenog 2019., kada je ZMAG ugostio udrugu Odraz. Predstavnicima udruge pridružili su se učitelji i učiteljice s kojima rade na obrazovanju za održivi razvoj, a koji su došli iz škola četiri najveća hrvatska grada – Zagreba, Splita, Rijeke i Osijeka. Zajedno su obišli imanje i u praksi doživjeli sve čari pokušaja življenja održivog razvoja, a sudjelovali su i na kratkom predavanju ZMAG-a o tome što bi trebao biti održivi razvoj u 21. stoljeću, o čemu se potom poveo malo duži razgovor. Otvarale su se nove teme, poput mogućnosti rada u školama i načina predavanja i učenja o održivom razvoju, a pričalo se puno i o budućem zajedničkom radu, što znači da slijede nove dobre suradnje!

 

Ostale vijesti iz teme

Predavanje o ekološkom otisku za škole koje sudjeluju u projektu Otapam li ledenjake? pratilo je 92 srednjoškolca koji su aktivno sudjelovali u traženju odgovora na pitanje kako smanjiti ekološki otisak.

Pročitaj više >

Novo i vrijedno izdanje u ZMAG-ovoj izdavačkoj djelatnosti je praktični priručnik Alati za suradnju škola i lokalne zajednice za održivi razvoj koji je dostupan za besplatno preuzimanje u našoj Bazi znanja.

Pročitaj više >

Aktualni projekt EdUTOPIJA 21 – stvaramo održivu budućnost predstavlja Antonia Banović, voditeljica projekta.

Pročitaj više >
Više novosti