Edukacija za održivi razvoj

Udruga Odraz u posjeti ZMAG-u – za još bolje obrazovanje za održivi razvoj

27.12.2019.

ZMAG je pred kraj godine ugostio udrugu Odraz i njihove učitelje i učiteljice iz Zagreba, Splita, Rijeke i Osijeka s kojima rade na obrazovanju za održivi razvoj.

Još jedna zanimljiva posjeta na Recikliranom imanju održala se 30. studenog 2019., kada je ZMAG ugostio udrugu Odraz. Predstavnicima udruge pridružili su se učitelji i učiteljice s kojima rade na obrazovanju za održivi razvoj, a koji su došli iz škola četiri najveća hrvatska grada – Zagreba, Splita, Rijeke i Osijeka. Zajedno su obišli imanje i u praksi doživjeli sve čari pokušaja življenja održivog razvoja, a sudjelovali su i na kratkom predavanju ZMAG-a o tome što bi trebao biti održivi razvoj u 21. stoljeću, o čemu se potom poveo malo duži razgovor. Otvarale su se nove teme, poput mogućnosti rada u školama i načina predavanja i učenja o održivom razvoju, a pričalo se puno i o budućem zajedničkom radu, što znači da slijede nove dobre suradnje!

 

Ostale vijesti iz teme

ZMAG je u srpnju održao dvije kreativne radionice u sklopu ljetnog programa Ljeto kod Tesle Tehničkog muzeja Nikola Tesla.

Pročitaj više >

U Eko kutku na VG Festu održali smo radionicu kreativnog recikliranja za djecu pod nazivom Eko kreativci.

Pročitaj više >

Dražen Šimleša iz ZMAG-a gostovao je kao predavač u edukativnom programu online škole European Municipalist School, namijenjenom aktivizmu u gradovima i urbanim sredinama Europe.

Pročitaj više >
Više novosti