Edukacija za održivi razvoj

Učitelji OŠ Velika Pisanica posjetom Recikliranom imanju obilježili Dan učitelja

12.10.2020.

Učitelji OŠ Velika Pisanica posjetili su Reciklirano imanje i upoznali se s radom ZMAG-a te time obilježili Dan učitelja.

Kao nastavak ugodne i uspješne suradnje s Udrugom žena Velika Pisanica, 5. listopada 2020. ZMAG je, u sklopu Dana učitelja, na Recikliranom imanju ugostio učitelje iz OŠ Velika Pisanica. Ispričali smo im edukativnu priču o našem permakulturnom imanju, kako smo ga gradili, koje sve zanimljive elemente sadrži i kako živi danas. Također, upoznali smo ih s projektom Društvene banke sjemena, pokazali im našu banku sjemena i vrtove. Za kraj, učitelji su sudjelovali u atraktivnoj prezentaciji i naučili kako zapaliti drvenu dasku pomoću sunčeve svjetlosti.

Ostale vijesti iz teme

Predavanje o ekološkom otisku za škole koje sudjeluju u projektu Otapam li ledenjake? pratilo je 92 srednjoškolca koji su aktivno sudjelovali u traženju odgovora na pitanje kako smanjiti ekološki otisak.

Pročitaj više >

Novo i vrijedno izdanje u ZMAG-ovoj izdavačkoj djelatnosti je praktični priručnik Alati za suradnju škola i lokalne zajednice za održivi razvoj koji je dostupan za besplatno preuzimanje u našoj Bazi znanja.

Pročitaj više >

Aktualni projekt EdUTOPIJA 21 – stvaramo održivu budućnost predstavlja Antonia Banović, voditeljica projekta.

Pročitaj više >
Više novosti