Edukacija za održivi razvoj

U gostima su nam bili nastavnici koji provode inspirativne i napredne projekte po svojim školama

21.11.2019.

Održana je studijska posjeta Udruge Bioteka Recikliranom imanju u sklopu projekta Lora – Labaratorij održivog razvoja u kojem se nastavnici osnovnih i srednjih škola dodatno educiraju za razne društvene teme.

ZMAG je na Recikliranom imanju 7. studenog 2019. ugostio tridesetak nastavnika i nastavnica iz cijele Hrvatske koji provode inspirativne i napredne projekte po svojim školama. Njih okuplja udruga Bioteka u sklopu projekta Lora – Labaratorij održivog razvoja u kojem se nastavnici iz osnovnih i srednjih škola dodatno educiraju za razne društvene teme.

Ugostili su ih ZMAG-ovi predavači Matko Šišak i Dražen Šimleša, proveli ih kroz teme permakulture, prirodnog graditeljstva i društvenih i ekonomskih aspekata globalizacije te im pokazali primjere održivosti iz prakse.

Ostale vijesti iz teme

Predavanje o ekološkom otisku za škole koje sudjeluju u projektu Otapam li ledenjake? pratilo je 92 srednjoškolca koji su aktivno sudjelovali u traženju odgovora na pitanje kako smanjiti ekološki otisak.

Pročitaj više >

Novo i vrijedno izdanje u ZMAG-ovoj izdavačkoj djelatnosti je praktični priručnik Alati za suradnju škola i lokalne zajednice za održivi razvoj koji je dostupan za besplatno preuzimanje u našoj Bazi znanja.

Pročitaj više >

Aktualni projekt EdUTOPIJA 21 – stvaramo održivu budućnost predstavlja Antonia Banović, voditeljica projekta.

Pročitaj više >
Više novosti