U tijeku je tečaj permakulturnog dizajniranja 2024.

08.04.2024.

U tijeku je ZMAG-ov proljetni Tečaj permakulturnog dizajniranja 2024. i iza nas su dva uspješna vikenda edukacije na Recikliranom imanju Vukomerić.

Na tečaju se okupila sjajna i motivirana grupa polaznika širokih interesa i velike želje za učenjem i istraživanjem. Provodeći vrijeme zajedno, međusobno se upoznajemo, umrežavamo i utiremo puteve za buduće suradnje.

Osim intenzivnog teoretskog dijela u kojem su polaznici dobili mnoštvo znanja o permakulturi i smjernica za razvoj vlastitih projekata, kreirali smo i raznolik praktični program kako bi iskustveno učili vještine potrebne za zdrav i održiv način života. U prvom dijelu tečaja, učili smo o permakulturnoj etici i principima, elementima i katastrofama, dizajnu kroz zone, sektore i uzorke. Učili smo o čitanju krajolika i permakulturnom vrtlarstvu kroz teoriju i praksu, ekološkom otisku, stanju društva  i okoliša i energiji u permakulturnim sustavima. Na drugom vikendu tečaja, nastavili smo s temama gospodarenja vodama, prirodnog graditeljstva i životinja u permakulturi.

Veselimo se vikendu pred nama na kojem ćemo se baviti biljnim zajednicama i zadrugama, urbanom permakulturom, prehrambenim suverenitetom i dobrom ekonomijom.

Ostale vijesti iz teme

21 Svi 2024

7 i 8. svibnja 2024. otputovali smo na jug do naših starih partnera iz LAG More 249. Ovaj put je mjesto edukativnih aktivnosti bio Pirovac i tamošnja osnovna škola.

Pročitaj više >
20 Svi 2024

Nakon uspješne prošlogodišnje radionice, ove smo godine održali trodnevnu radionicu u šumi pored Recikliranog imanja.

Pročitaj više >
20 Svi 2024

U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Zagreb, Pogonom i Močvarom održali smo vrtlarski radionicu " za treću životnu dob.

Pročitaj više >
Više novosti