Prirodno graditeljstvo

Svi smo mi od blata – bili smo na treningu za voditelje volontera u području prirodnog graditeljstva

08.11.2021.

Svi smo mi od blata (We Are All Made Out of Mud) naziv je projekta u sklopu kojeg je održan trening za voditelje volontera na Kosovu, s fokusom na liderstvo mladih i prijenos znanja o prirodnom graditeljstvu.

Trening za voditelje volontera održan je u organizaciji udruge GAIA Kosovo od 15. do 22. listopada 2021. u selu Boževce, gdje GAIA razvija obrazovni program za permakulturu i prirodnu gradnju. Cilj obuke bio je osposobiti i osnažiti sudionike iz Francuske, Turske, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Kosova i Albanije vještinama, znanjima i kompetencijama za organiziranje kratkotrajnih grupnih događanja (razmjene, volontiranje) za mlade u području prirodne gradnje, a središnje teme treninga bile su rad mladih, metode neformalnog učenja i izgradnja grupe. Također, sudionici su prisustvovali demonstracijama različitih tehnika gradnje te su osmišljavali i planirali programe razmjene mladih i radnih kampova za iduću godinu, a slobodno vrijeme provodili su u prirodi, istražujući okolinu, kušajući odličnu hranu i razmjenjujući iskustva.

Ostale vijesti iz teme

Uspješno je održana peta po redu Konvencija prirodnog graditeljstva na Recikliranom imanju u Vukomeriću.

Pročitaj više >

Iza nas su Tri praščića, prvi dječji permakulturni festival organiziran s ciljem da približi djeci ljepotu prirodnog graditeljstva kroz učenje vještina gradnje prirodnim materijalima.

Pročitaj više >

Preostalo je je samo još jedno mjesto za polaznike iz Hrvatske za tečaj koordinatora volontera, stoga požurite!

Pročitaj više >
Više novosti