Suradnja s izviđačkom udrugom Scout et Guides de France

24.08.2022.

Sredinom kolovoza ostvarili smo uspješnu suradnju s izviđačkom udrugom Scout et Guides de France te ugostili njihove volontere.

Od 7. do 15. kolovoza na Recikliranom imanju Vukomerić boravila su 4 mlada volontera koji su iz prve ruke saznali kako je to živjeti i raditi na permakulturnom imanju.

S vrijednim volonterima proveli smo vrijeme radeći na održavanju imanja, u vrtu, u uređenju permakulturnog voćnjaka, sakupljanju plodova i preradi kupine, bazge, rajčice i jabuke.
Kroz pripremu hrane upoznali smo ih sa slow food konceptom, s naglaskom na lokalnu i sezonsku hranu te ih oduševili jednostavnom pripremom domaćih njoka i kruha. U Društvenoj banci sjemena razgledali smo našu bogatu kolekciju i razgovarali o važnosti očuvanja starih i tradicijskih sorti. Posjetili smo i susjedno imanje s konjima te prikupili stajski gnoj za naše gliste koje ga pretvaraju u plodni humus.
Osim boravka na imanju, s volonterima smo posjetili i okolicu Vukomeričkih gorica kao i grad Zagreb kako bi bi dobili širi kontekst prostora u kojem se naše imanje nalazi.

Zahvaljujemo udruzi Scout et Guides de France na prijedlogu suradnje te mladim volonterima na vrijednoj pomoći.

Ostale vijesti iz teme

18 Ruj 2022

U subotu 10. rujna 2022., udruga ZMAG organizirala je prigodnu proslavu svog 20-og rođendana na Recikliranom imanju Vukomerić.

Pročitaj više >

IV. po redu Akademija prirodnog graditeljstva održana je na Recikliranom imanju u Vukomeriću kroz ukupno 12 radnih dana raspoređena u 3 modula i 96 sati programa.

Pročitaj više >
05 Ruj 2022

29.8.2022. ugostili smo na Recikliranom imanju oko 70 djelatnika Plive povodom njihovog team buildinga.

Pročitaj više >
Više novosti