Dobra Ekonomija

Bili smo na zimskom seminaru Zelene Akademije na Plitvicama

23.11.2019.

Seminar Degrowth Kaleidoscope: Real-Existing Utopia(s) na Plitvicama okupio je 50-ak sudionika iz cijelog svijeta.

ZMAG je sudjelovao na još jednom zimskom seminaru Zelene Akademije na Plitvicama u organizaciji prijatelja i partnera iz Instituta za političku ekologiju. Seminar su nazvali poetski ozbiljno Degrowth Kaleidoscope: Real-Existing Utopia(s) i okupili oko 50 sudionika iz cijelog svijeta. Rasprave su bile bogate i trajale do dugo u noć s glavnim temama: Labor, Democracy and Degrowth; Degrowth and Municipalism; Degrowth and Debt, a ZMAG je aktivno sudjelovao u potonjoj, dok je Dražen Šimleša ujedno i moderirao završni panel. Najzanimljivi dio seminara svakako je bio uradak iz samog IPE-a kojim su predstavili svoju verziju pregleda stanja u socijalno-ekonomskim i ekološkim područjima u državama. Prikazali su ga preko popularnog koncepta krafne s rupama pri čemu su područja na vanjskom rubu planetarna ograničenja koja se ne smiju preći, a područja unutar ruba socijalno-ekonomska područja u kojima treba ispuniti potrebe što većeg broja ljudi.

Ostale vijesti iz teme

13 Vel 2024

Krajem siječnja naš Dražen Šimleša izabran je za člana Međunarodnog upravnog odbora Nyéléni procesa (Nyéléni International Steering Committee - NISC). 

Pročitaj više >
12 Vel 2024

28.1.2024. održali smo predavanje o dobroj ekonomiji za mlade u sklopu programa "European green activists training".

Pročitaj više >
01 Vel 2023

Ovogodišnji sastanak koordinacijskog odbora Europske mreže za solidarnu ekonomiju RIPESS Europe, čiji smo član, održao se u Parizu od 18. do 21.01.2023.

Pročitaj više >
Više novosti