Edukacije za održivo življenje

Sudjelovali smo na tečaju za tranzicijske inicijative “Dobar početak za održivo susjedstvo”.

02.03.2023.

18. i 19. veljače u Križevcima, sudjelovali smo na tečaju za tranzicijske inicijative u organizaciji Udruga Hrvatska permakultura i Udruge za ekonomiju zajedništva iz Križevaca.

Tečaj je okupio dvadesetak aktivista iz raznih krajeva Hrvatske - od početnika u organiziranju inicijativa do onih koji su došli s namjerom proširiti znanje i vještine.

Tečaj je bio izrazito praktičnog karaktera i velikim dijelom se sastojao od vježbi za usvajanje metoda primijenjivih u organizacijama ili na javnim događajima, a pokrio je teme kao što su:
principi tranzicije i otpornih zajednica; rad s lokalnom zajednicom; formiranje grupa i započinjanje konkretnih projekata u zajednici; tehnike za informiranje, organiziranje i kreativno facilitiranje javnih događaja; kultura suradnje; društvena tranzicija kao vanjski, ali i unutarnji (osobni) proces.

Tečaj je organiziran u sklopu projekta AGILNA OTPORNOST ZAJEDNICA, a nakon Zagreba i Križevaca, održat će se i u Rijeci 18. i 19. ožujka. Više informacija o nadolazećem tečaju potražite na LINKU.

Ostale vijesti iz teme

Na poziv profesorice Katarine Štavlić, naš voditelj Matko Šišak održao je na Fakultetu turizma i ruralnog razvoja u Požegi predavanje i diskusiju" Inovacijski projekti u funkciji održivog poslovanja – primjer dobre prakse ZMAG-a".

Pročitaj više >

Nakon radionica vrtlarenja, ponovno smo se uputili do Brodarice sudjelovati u projektu Lokalne akcijske grupe "More 249".

Pročitaj više >

Pridružili smo se godišnjoj konferenciji mreže European Platform on Learning Mobility koja okuplja organizacije, posebno one koje rade s mladima te provode projekte mobilnosti i međusobne razmjene.

Pročitaj više >
Više novosti