Edukacije za održivo življenje

Sudjelovali smo na festivalu "Dobra energija"

22.05.2022.

Početkom svibnja u Zagrebu održan je festival "Dobra energija" na kojem je sudjelovao i ZMAG-ov član Ivan Zoković.

Festival se održao od 5. do 7. svibnja 2022. u organizaciji Zelene energetske zadruge (ZEZ), a okupio je europsku zajednicu stručnjaka i praktičara te zainteresirane građane s ciljem poticanja obnovljive energije u vlasništvu građana i lokalnih zajednica.
Bila je to prilika za sudjelovanje u promišljanju rješenja za razvoj građanske energije u Hrvatskoj, kao i za promišljanje rješenja za povećanje broja solarnih elektrana na našim krovovima, koje su dio plana za povećanje energetske neovisnosti Europske unije do 2030. godine.

Jedan od sudionika festivala bio je i naš član, Ivan Zoković, koji je predstavljao inicijative u kojima je aktivan, poglavito one na hrvatskim otocima: projekt energetske zadruge Apsyrtides, s cresko-lošinjskog arhipelaga i korčulanske energetske zadruge Novi otok. Njihov zajednički projekt pod imenom Solar Islands - Community supported energy ima za cilj razvoj sunčanih elektrana na tlu gdje će i građani moći, putem energetskih zadruga, sudjelovati u realizaciji tih projekata. 

Detaljan izvještaj s festivala možete pročitati OVDJE.

Ostale vijesti iz teme

U suradnji sa VII gimnazijom u Zagrebu, održali smo 12. svibnja 2023. edukaciju "Permakulturno vrtlarstvo" za učenike.

Pročitaj više >

U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Zagreb i udrugom Pogon - Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade održali smo još jednu vrtlarsku edukaciju za starije osobe.

Pročitaj više >

U suradnji s Volonterskim centrom Zagreb, održali smo još jednu radionicu o održivom razvoju u osnovnoj školi Zorke Sever u Popovači.

Pročitaj više >
Više novosti