Edukacije za održivo življenje

Sudjelovali smo na festivalu "Dobra energija"

22.05.2022.

Početkom svibnja u Zagrebu održan je festival "Dobra energija" na kojem je sudjelovao i ZMAG-ov član Ivan Zoković.

Festival se održao od 5. do 7. svibnja 2022. u organizaciji Zelene energetske zadruge (ZEZ), a okupio je europsku zajednicu stručnjaka i praktičara te zainteresirane građane s ciljem poticanja obnovljive energije u vlasništvu građana i lokalnih zajednica.
Bila je to prilika za sudjelovanje u promišljanju rješenja za razvoj građanske energije u Hrvatskoj, kao i za promišljanje rješenja za povećanje broja solarnih elektrana na našim krovovima, koje su dio plana za povećanje energetske neovisnosti Europske unije do 2030. godine.

Jedan od sudionika festivala bio je i naš član, Ivan Zoković, koji je predstavljao inicijative u kojima je aktivan, poglavito one na hrvatskim otocima: projekt energetske zadruge Apsyrtides, s cresko-lošinjskog arhipelaga i korčulanske energetske zadruge Novi otok. Njihov zajednički projekt pod imenom Solar Islands - Community supported energy ima za cilj razvoj sunčanih elektrana na tlu gdje će i građani moći, putem energetskih zadruga, sudjelovati u realizaciji tih projekata. 

Detaljan izvještaj s festivala možete pročitati OVDJE.

Ostale vijesti iz teme

Na ovogodišnjem VG FESTU, festivalu urbane kulture u Velikoj Gorici, ZMAG je još jednom pokazao kako na jednostavan i maštovit način ponovno upotrijebiti predmete koji nas svakodnevno okružuju.

Pročitaj više >

Održali smo četvrto po redu ZERO WASTE događanje u Koprivnici, u suradnji s Forumom udruga nezavisne kulture - FUNK: radionicu izrade prirodnih sapuna, pod vodstvom Sabine Makaj.

Pročitaj više >

ZMAG-ov član Ivan Zoković održao je, u suradnji s organizacijom Pokret otoka, nova predavanja o solarima i građanskoj energiji.

Pročitaj više >
Više novosti