Sudjelovali smo na Danima otvorenih podataka u organizaciji GONG-a

23.03.2024.

Sudjelovali smo na Danima otvorenih podataka (Open Data Days) u organizaciji GONG-a, kojima se već više od desetljeća promiče otvorenost podataka kao važan mehanizam građanskog nadzora i informiranja.

Konferencija je održana 7. i 8.3. 2024. u klubu MaMa u Zagrebu, a uključivala je
 niz rasprava, izlaganja i radionica. U sklopu programa demonstrirano je što sve pružaju Gongovi digitalni alati Imamopravoznati.org, Parlametar.hr i Popravi.to koja pomažu građanima i građankama da ostvare pravo na pristup informacijama, nadziru rad ključnih političkih institucija i aktivno sudjeluju u rješavanju problema u zajednici.

Povjerenje građana u javne institucije je nisko i u opadanju, zaključak je ovogodišnje konferencije, a cjelokupan izvještaj dostupan je na stranicama Gonga-a: https://shorturl.at/chHJX.

 

Ostale vijesti iz teme

21 Svi 2024

7 i 8. svibnja 2024. otputovali smo na jug do naših starih partnera iz LAG More 249. Ovaj put je mjesto edukativnih aktivnosti bio Pirovac i tamošnja osnovna škola.

Pročitaj više >
20 Svi 2024

Nakon uspješne prošlogodišnje radionice, ove smo godine održali trodnevnu radionicu u šumi pored Recikliranog imanja.

Pročitaj više >
20 Svi 2024

U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Zagreb, Pogonom i Močvarom održali smo vrtlarski radionicu " za treću životnu dob.

Pročitaj više >
Više novosti