Sudjelovali smo na Danima otvorenih podataka u organizaciji GONG-a

23.03.2024.

Sudjelovali smo na Danima otvorenih podataka (Open Data Days) u organizaciji GONG-a, kojima se već više od desetljeća promiče otvorenost podataka kao važan mehanizam građanskog nadzora i informiranja.

Konferencija je održana 7. i 8.3. 2024. u klubu MaMa u Zagrebu, a uključivala je
 niz rasprava, izlaganja i radionica. U sklopu programa demonstrirano je što sve pružaju Gongovi digitalni alati Imamopravoznati.org, Parlametar.hr i Popravi.to koja pomažu građanima i građankama da ostvare pravo na pristup informacijama, nadziru rad ključnih političkih institucija i aktivno sudjeluju u rješavanju problema u zajednici.

Povjerenje građana u javne institucije je nisko i u opadanju, zaključak je ovogodišnje konferencije, a cjelokupan izvještaj dostupan je na stranicama Gonga-a: https://shorturl.at/chHJX.

 

Ostale vijesti iz teme

Pogledajte novu epizodu emisije Koordinacija koja pokriva aktualne teme iz svijeta građevinarstva te donosi prilog sa Recikliranog imanja.

Pročitaj više >
16 Tra 2024

Prvog dana uskršnjih praznika, u sklopu izvannastavne aktivnosti "Činimo dobro uz otisak srca" posjetili su nas učenici 4. i 8. razreda OŠ Katarine Zrinski iz Krnjaka.

Pročitaj više >
13 Tra 2024

Ovom smo prilikom predstavili našu Društvenu banku sjemena i organizirali malu sjemensku razmjenu za sve zainteresirane, a naša aktivna članica Marcela Velfl održala je predavanje o adaptivnom vrtlarenju.

Pročitaj više >
Više novosti